گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:95522
مدیر جهاد کشاورزی خبر داد:

کشت مارچوبه برای نخستین‌بار در اسدآباد

کشت مارچوبه برای نخستین‌بار در اسدآباد
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد از کشت آزمونه سبزی لوکس و گران‌قیمت مارچوبه برای نخستین‌بار در این شهرستان خبر داد.
مسلم حسن‌آبادی اظهار کرد: برای نخستین‌بار به‌صورت آزمونه کشت هفت هکتار سبزی و گیاه دارویی مارچوبه در منطقه چهاردولی در روستای قادرآباد شهرستان اسدآباد منعقد شده که از این میزان قرارداد تاکنون یک هکتار آن زیر کشت رفته و در فصل پاییز نیز 6 هکتار دیگر آن به‌منظور تأمین آب مورد نیاز آن از طریق بارندگی‌ها کشت می‌شود.
وی با اشاره به کم‌آب‌بر بودن مارچوبه، افزود: در رابطه با فروش این محصول، شرکت پشتیبان به‌صورت قراردادی این میزان سطح را از کشاورزان طرف قرار داد به قیمت هر کیلو 100 هزار تومان خریداری خواهد کرد.
این مقام مسئول نوع آبیاری مارچوبه کشت‌شده را به‌صورت قطره‌ای برشمرد و تصریح کرد: شرکت پشتیبان مورد نظر محصول کشت‌شده مارچوبه را برای صادرات به سایر کشورهای هدف درنظر دارد.
حسن‌آبادی خاطرنشان کرد: شهرستان اسدآباد و استان همدان شرایط تولید مارچوبه را دارند و کشاورزان باید سبد کشت محصولات را حفظ کنند و نباید شاهد آیش زرد در استان و شهرستان باشیم.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید مارچوبه در هر هکتار متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند کیفیت خاک، شرایط آب‌وهوایی، روش کاشت و نگهداری و همچنین رقم مارچوبه بستگی دارد، بیان کرد: معمولاً برداشت محصول از مزرعه مارچوبه از سال سوم به بعد اقتصادی است؛ به‌گونه‌ای که یک تُن در هکتار در سال سوم و تا 6 تُن در هکتار در سال‌های بعد قابل برداشت خواهد بود.
حسن‌آبادی با اشاره به اینکه مارچوبه گیاهی علفی، چندساله و دوپایه است، افزود: این گیاه به‌عنوان یک سبزی خوراکی به‌صورت خام و تازه‌خوری و یا پخته مصرف می‌شود و منبع غنی از ویتامین‌ها، املاح معدنی و پروتئین‌های ضروری است.
وی با اشاره به اینکه مارچوبه (Asparagus) یکی از سبزیجات پُرخاصیت برای بدن بوده که به ملکه سبزیجات معروف است، تصریح کرد: براساس جدول ارزش غذایی، مارچوبه حاوی مواد مغذی بسیاری است که علاوه‌بر حفظ سلامت بدن، خاصیت دارویی و درمانی نیز دارد.
حسن‌آبادی با بیان اینکه عمر گیاه مارچوبه در زمین بیش از ١5 سال است، گفت: این سبزی لوکس و گران‌قیمت درحال حاضر در خُرده‌فروشی‌ها به فروش می‌رسد، اما محصول عمدتاً صادراتی است.
مارچوبه یک سبزی بوده که به‌صورت تازه یا خشک‌شده مصرف می‌شود؛ در برخی موارد ممکن است مارچوبه خشک و پودر شده برای استفاده به‌عنوان ادویه در غذاها به‌کار رود، اما این به معنی ادویه بودن مارچوبه به‌طور کلی نیست.
مارچوبه منبع غنی اینولین، پورین، ویتامین‌های C و E، سلنیوم، منیزیم و بسیاری از مواد معدنی دیگر است؛ عناصر مختلف در مارچوبه جمع شده و ترکیباتی با ارزش غذایی بالا را پدید آورده‌اند.
ارسال نظر

سوال: جمع یک و دو؟ 3

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار