برنج پرتودهی شده، تراریخته نیست
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران با اشاره به دو گونه برنج پرتودهی شده در صنعت هسته ای کشور گفت: این اقدام مفید، با پروژههای تراریخته کاملا تفاوت دارد.
پژمان شیرمردی با بیان این که فناوری هستهای انقلابی نوین در حوزه کشاورزی ایجاد کرده است، گفت: بذرها بر اساس فرایند ژنتیکی در زمینهای کشاورزی رشد میکنند ولی با استفاده از پرتو میتوان ژنها را اصلاح کرد و صفاتِ ارزشمند برای بشر افزود.
وی با اشاره به افزایش تولید و مقاومت در برابر آفت به عنوان یکی از دستاوردهای ورودِ انرژی هسته ای در کشاورزی گفت: با این کار مصرف سموم و آفت کشها کاهش مییابد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران پرتودهی را موجب مقاومت در برابر خشکسالی و کم آبی دانست و تصریح کرد: کم آبی از چالشهای امروز کشاورزی است که با استفاده از پرتوی گاما در پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی دو رقم برنجِ مقاوم به خشکی را تولید کردیم که در مزارع بزرگ شمال کشور کشت میشوند.
شیرمردی در بخشی دیگر از مصاحبه درباره دوره رشد دو گونه برنج کیان و هستی گفت: طول این دوره 105 تا 110 روز طول میکشد که زمانی بسیار ارزشمند است چون با کوتاه شدن این دوره، میزان مصرف آب کاهش مییابد.
وی با بیان این که کیفیت ماده غذاییِ اصلاح شده با پرتو باید قابل قبول باشد، ادامه داد: ارقام هستی و کیان در برنجِ پتو دهی شده، با کیفیت پخت و طعم و بوی برنج طارم و هاشمی پخت میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران محصول تراریخته را کاملاً با برنجهای پرتودهیشده متفاوت دانست و گفت: در اقدامات تراریخته ژنی از یک محصول بیگانه، واردِ گیاه میشود و کیفیت و اثرات آن باید از سوی متخصصان پاسخ داده شود. پرتو دهی هیچ ژن بیگانه ای را وارد گیاه نمیکند و برنجهای پرتودهی شده هم فاقد هرگونه ژن خارجی هستند.
شیرمردی گفت: پرتوها بهعنوان نوری هستند که به بذر تابیده میشوند و هیچ ماده باقی ماندهای پس از پرتودهی در گیاه ایجاد نمیشود.
پژمان شیرمردی با بیان این که فناوری هستهای انقلابی نوین در حوزه کشاورزی ایجاد کرده است، گفت: بذرها بر اساس فرایند ژنتیکی در زمینهای کشاورزی رشد میکنند ولی با استفاده از پرتو میتوان ژنها را اصلاح کرد و صفاتِ ارزشمند برای بشر افزود.
وی با اشاره به افزایش تولید و مقاومت در برابر آفت به عنوان یکی از دستاوردهای ورودِ انرژی هسته ای در کشاورزی گفت: با این کار مصرف سموم و آفت کشها کاهش مییابد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران پرتودهی را موجب مقاومت در برابر خشکسالی و کم آبی دانست و تصریح کرد: کم آبی از چالشهای امروز کشاورزی است که با استفاده از پرتوی گاما در پژوهشکده کشاورزی سازمان انرژی اتمی دو رقم برنجِ مقاوم به خشکی را تولید کردیم که در مزارع بزرگ شمال کشور کشت میشوند.
شیرمردی در بخشی دیگر از مصاحبه درباره دوره رشد دو گونه برنج کیان و هستی گفت: طول این دوره 105 تا 110 روز طول میکشد که زمانی بسیار ارزشمند است چون با کوتاه شدن این دوره، میزان مصرف آب کاهش مییابد.
وی با بیان این که کیفیت ماده غذاییِ اصلاح شده با پرتو باید قابل قبول باشد، ادامه داد: ارقام هستی و کیان در برنجِ پتو دهی شده، با کیفیت پخت و طعم و بوی برنج طارم و هاشمی پخت میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه انرژی اتمی ایران محصول تراریخته را کاملاً با برنجهای پرتودهیشده متفاوت دانست و گفت: در اقدامات تراریخته ژنی از یک محصول بیگانه، واردِ گیاه میشود و کیفیت و اثرات آن باید از سوی متخصصان پاسخ داده شود. پرتو دهی هیچ ژن بیگانه ای را وارد گیاه نمیکند و برنجهای پرتودهی شده هم فاقد هرگونه ژن خارجی هستند.
شیرمردی گفت: پرتوها بهعنوان نوری هستند که به بذر تابیده میشوند و هیچ ماده باقی ماندهای پس از پرتودهی در گیاه ایجاد نمیشود.
ارسال
نظر
*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد
نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین
(فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر
شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای
نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.