گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:97760

فعالیت 800 شرکت دانش‌بنیان در حوزه غذا و کشاورزی

فعالیت 800 شرکت دانش‌بنیان در حوزه غذا و کشاورزی
سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کرد: از مجموع بیش از 10هزار و 100 شرکت دانش‌بنیان کشور، هم‌اکنون حدود 800 شرکت دانش‌بنیان در حوزه غذا و کشاورزی فعالیت می‌کنند.
ارژنگ جوادی در نخستین رویداد و نمایشگاه «اینوفارم» با تأکید بر لزوم ساده‌سازی مفهوم فناوری، اظهار کرد: نوآوری لزوماً به معنای انجام کارهای بزرگ و پیچیده نیست، بلکه کارهای ریز و کوچک نیز می‌توانند فناورانه و اثرگذار باشند و ستاد از آن‌ها حمایت می‌کند.
وی با اشاره به مطالعات انجام‌شده در زیست‌بوم غذا و کشاورزی، از عدم ورود کافی شرکت‌ها به حوزه‌هایی که چالش اصلی کشور محسوب می‌شوند، ابراز نگرانی کرد و گفت: در واکنش به این وضعیت، ستاد بلافاصله فراخوان‌ها، حمایت‌ها و اولویت‌های تخصیص تسهیلات خود را به سمت این حوزه‌های حیاتی جهت‌دهی کرده است تا شرکت‌ها ملزم به فعالیت در مناطق نیازمند شوند.
سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری به یک ایراد اساسی در سیستم پژوهشی کشور اشاره کرد و افزود: اغلب محققان کار را از آخر شروع می‌کنند؛ یعنی ابتدا محصول را تولید کرده و سپس به‌دنبال مشتری و تجاری‌سازی می‌روند که این رویکرد پاسخگو نیست.
جوادی با بیان اینکه دو سال پیش توزیع این شرکت‌ها با چالش‌های کشور هماهنگ نبوده، اذعان کرد: به دلیل جهت‌دهی‌های اخیر، این توزیع بهبود یافته باشد و در آینده‌ای نزدیک کاملاً متوازن شود.
وی همچنین ضمن تفکیک آمار شرکت‌های فعال در حوزه دام، طیور و آبزیان، عنوان کرد: از مجموع شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی، 172 شرکت (حدود 22 درصد) در این بخش مشغول به کار هستند. این شرکت‌ها در زنجیره ارزش به این ترتیب توزیع شده‌اند؛ حدود 50 شرکت در حوزه دارو، واکسن و مواد ضدعفونی‌کننده، 33 شرکت در بخش تجهیزات، 54 شرکت در بخش خوراک و جیره، 31 شرکت در حوزه دانش و مدیریت و تنها 17 شرکت در حوزه «هسته‌های اولیه» که شامل اصلاح نژاد در دام، طیور و آبزیان است.
سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی، با تأکید بر اینکه تعداد 17 شرکت فعال در هسته‌های اولیه که سنگ بنا تولید محسوب می‌شود، ناکافی است و این حوزه یکی از گلوگاه‌های اصلی کشور است، افزود: محصولات تولید شده توسط کل شرکت‌ها در این زیربخش، حدود 295 مورد است که 98 مورد آن در حوزه واکسن و دارو، 41 مورد در تجهیزات، 97 مورد خوراک و تنها 19 مورد هسته‌های اولیه را شامل می‌شود.
جوادی با اشاره به لزوم کاهش وابستگی‌های شدید در این صنعت از هسته اولیه تا خوراک دام، تجهیزات و فرآوری، گفت: در برنامه سند امنیت غذایی، هدف خودکفایی در واکسن دام و طیور از 35 درصد فعلی باید به 70 درصد افزایش یابد، اما در حال حاضر تنها 50 شرکت در این بخش فعالیت دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: صنعت تولید پروتئین، با وجود وابستگی بالا، تولیدکنندگانی به‌روز دارد که آمادگی بسیار خوبی برای پذیرش دانش و فناوری دارند و به همین دلیل، ستاد غذا و کشاورزی مصمم است تا ضریب نفوذ فناوری را در این حوزه بالا ببرد و خلأهای وابستگی را مرتفع سازد.
ارسال نظر

سوال: جمع پنج و سه؟ 8

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار