گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:97725

سرمازدگی؛ تولید گردوی ملایر را 43 درصد کاهش داد

سرمازدگی؛ تولید گردوی ملایر را 43 درصد کاهش داد
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه سرمای فروردین و اردیبهشت امسال خسارت زیادی به محصولات باغی شهرستان وارد کرد، گفت: این سرمازدگی موجب کاهش 43 درصدی تولید محصول گردوی ملایر شد.
«علیرضا زنگنه» روز سه‌شنبه در این‌باره اظهار کرد: به علت خسارت سرمازدگی در بهار امسال از باغ‌های گردو، هشت هزار و 491 تُن گردو برداشت شد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: سطح کل باغ‌های گردو در این شهرستان چهار هزار و 361 هکتار است که از این میزان چهار هزار و 262 هکتار آن بارور است.
وی با بیان اینکه علی‌آباد دمق قطب تولید گردو در این شهرستان است، افزود: این روستا با داشتن 700 هکتار باغ زیر کشت گردو و بادام، یکی از اصلی‌ترین قطب‌های تولید این محصولات در ملایر است و سالانه جشنواره‌ برداشت گردو و بادام برای معرفی این محصول برگزار می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر حمایت از کشاورزان و توسعه باغ‌های گردو و بادام را موجب رشد اقتصادی منطقه دانست و ادامه داد: سرشاخه‌کاری گردو یکی از اقدامات حمایتی از باغداران است که در همین راستا بهار امسال 15 هزار پیوندک گردو بین متقاضیان برای سرشاخه‌کاری توزیع شد.
سرشاخه‌کاری؛ راهکار جلوگیری از سرمازدگی گردو
زنگنه با بیان اینکه سرشاخه‌کاری گردو نقش مهمی در تولید یکنواخت محصول دارد، بیان کرد: سرشاخه‌کاری یکی از راه‌های مهم برای جلوگیری از سرمازدگی بهاره و خسارت گردو است که به کشاورزان پیشنهاد می‌شود.
وی گفت: ارقامی که بیشتر در سرشاخه‌کاری گردو به کار می‌رود، از رقم‌های چندلر، فِرنور و فرانکت است و علاوه بر رقم چندلر، باید از دیگر ارقام دیگر پیوندی نیز استفاده شود که به افزایش محصول کمک می‌کند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ارقام پیوندی را بهترین رقم برای باغ جدید گردو عنوان کرد و افزود: گردوهای پیوندی دیرگل بوده و نسبت به گردوهای بومی منطقه بازده بهتری دارند.
زنگنه با اشاره به کشت محصول گردو، به کشاورزان توصیه کرد: در مناطقی که با مشکل کم‌آبی مواجه هستند، سراغ کشت این محصول نروند، چراکه گردو یک محصول پرآب‌بر و نسبت به آب حساس است.
کاهش 44 درصدی تولید بادام در ملایر
مدیر جهاد کشاورزی ملایر تاکید کرد: گردو محصولی است که دیر به صرفه اقتصادی می‌رسد و چنانچه کشاورزان بخواهند باغ‌های سنتی خود را احیا کنند، بهترین کار سرشاخه‌کاری گردو و استفاده از ارقامی همچون چندلر دیرگل است و مزایای فراوانی دارد.
زنگنه همچنین به سرمازدگی باغ‌های بادام نیز اشاره کرد و گفت: سرمازدگی بهاره فروردین و اردیبهشت امسال 44 درصد از میزان تولید بادام را در این شهرستان کاهش داد.
وی ادامه داد: سطح کل باغ‌های بارور بادام آبی یک هزار و 293 و دیم 2 هزار و 192 هکتار است که سالانه محصول خوبی از سطح باغ‌های این شهرستان محصول بادام باکیفیت برداشت می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر اظهار کرد: با توجه به سرمازدگی امسال و کاهش محصول، در مجموع امسال سه هزار و 86 تُن بادام از سطح باغ‌های این شهرستان برداشت شد.
زنگنه با بیان اینکه بخش سامن بیشترین سطح زیر کشت بادام این شهرستان را دارد، ادامه داد: از مجموع سطح زیر کشت بادام در شهرستان ملایر 2 هزار هکتار آن در سامن، آورزمان و روستاهای همجوار آن است.
ترویج کشت بادام دیم
وی ترویج کشت بادام دیم را از اهداف جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: توسعه بادام دیم، علاوه بر رشد تولید، سوددهی بسیار خوبی برای کشاورزان دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه بادام دیم یک درخت بسیار مقاوم است که می‌تواند در بخش‌های مختلف ملایر به ویژه روستاهای کم‌آب کشت شود، افزود: این محصول ارزش‌افزوده خوبی برای کشاورزان به دنبال دارد.
زنگنه بیان کرد: روستای ضربعلی از توابع بخش سامن یکی از روستاهای ملایر با بیشترین میزان تولید بادام است که در همین راستا برای نخستین بار پارسال جشنواره آیین شکرگزاری برداشت بادام در این روستا برگزار شد.
ارسال نظر

سوال: تعداد پا عنکبوت؟ 8

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار