رشد 35 درصدی کشت گشنیز در ملایر
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با پیشبینی اینکه در سال زراعی جاری 300 تُن بذر گشنیز از اراضی کشاورزی این شهرستان برداشت میشود، گفت: سطح زیر کشت این محصول در مقایسه با سال گذشته 35 درصد افزایش دارد.
«علیرضا زنگنه» روز یکشنبه اظهار کرد: درحال حاضر 70 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت گشنیز است.
وی با اشاره به تقاضای خوب کشاورزان نسبت به کاشت این محصول، افزود: با توجه به کمآببر بودن کشت گشنیز و همچنین در راستای اجرای الگوی کشت، به کشاورزان توصیه میشود کشت این گیاه در تناوب زراعی قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: جهاد کشاورزی برای توسعه کشت این گیاه، کودهای یارانهای اعطا و کشاورزان و افراد متقاضی کشت این محصول را برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری بهصورت یارانهای کمک میدهد و حمایت میکند.
زنگنه با اشاره به خواص دارویی گشنیز، گفت: این گیاه محصولی کمآببر و دارویی است که در تولید برخی محصولات شیمیایی و عطرسازی مورد استفاده قرار میگیرد؛ تقویت سیستم ایمنی، کاهش و تنظیم فشار خون نیز از فواید دیگر این گیاه دارویی بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه گشنیز گیاهی مقاوم به کمآبی و آفتها بوده و دوره رشد آن سهماهه است، اظهار کرد: گشنیز گیاهی کمهزینه، با رشد سریع و پُرتقاضا در صنعت بازار داخلی و خارجی است و برای اسانسگیری، بیماریهای دیابت، مغز و اعصاب استفاده میشود و سازگار با اقلیم خشک منطقه است.
* صادرات گشنیز به هندوستان و پاکستان
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به مصارف متعدد گشنیز، یادآور شد: گل گشنیز هنگام گلدهی برای زنبور عسل مورد استفاده است و کاشت آن از اواخر اسفندماه انجام و از اوایل تیرماه برداشت میشود.
زنگنه در پایان سخنانش اظهار کرد: علاوهبر مصرف داخلی گشنیز و بذر آن، صادراتی نیز به کشورهای هندوستان و پاکستان داریم.
گشنیز گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد، این گیاه که بومی غرب آسیا است، بهطور گستردهای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار میگیرد و علاوهبر دادن طعم و بوی مطبوع دادن به غذا، دارای ارزش غذایی زیادی است.
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است؛ سبزی گشنیز بهعنوان دوای معده و بهبوددهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده و تحقیقات نشان میدهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز میشود.
گشنیز خاصیت ضد نفخ و اشتهاآوری دارد؛ همچنین مانع ترش شدن غذا در معده میشود، این گیاه درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین میدهد، تخم گشنیز هم برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است.
گشنیز بهعنوان سبزی کاهشدهنده قند خون شناخته شده و این تأثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز مینامند؛ درمان جوشهای دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکانپذیر است. مصرف آن برای بهبود عملکرد کبد نیز مفید دانسته شده و این گیاه خاصیت ضد التهابی هم دارد و علائم آرتریت را برطرف میکند.
مصرف گشنیز از بدن در برابر عفونتهای دستگاه ادراری محافظت میکند؛ همچنین تخم گشنیز نیرودهنده قلب و نشاطآور است؛ این گیاه خاصیت هضمکنندگی غذا و بادشکنی دارد. برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده میکنند و برای برطرف کردن تب و سرماخوردگی نیز مفید است.
مساحت اراضی آبی ملایر 37 هزار و 520 هکتار و مساحت اراضی باغی 16 هزار و 616 هکتار است که درمجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود 60 هزار هکتار است.
«علیرضا زنگنه» روز یکشنبه اظهار کرد: درحال حاضر 70 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت گشنیز است.
وی با اشاره به تقاضای خوب کشاورزان نسبت به کاشت این محصول، افزود: با توجه به کمآببر بودن کشت گشنیز و همچنین در راستای اجرای الگوی کشت، به کشاورزان توصیه میشود کشت این گیاه در تناوب زراعی قرار گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: جهاد کشاورزی برای توسعه کشت این گیاه، کودهای یارانهای اعطا و کشاورزان و افراد متقاضی کشت این محصول را برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری بهصورت یارانهای کمک میدهد و حمایت میکند.
زنگنه با اشاره به خواص دارویی گشنیز، گفت: این گیاه محصولی کمآببر و دارویی است که در تولید برخی محصولات شیمیایی و عطرسازی مورد استفاده قرار میگیرد؛ تقویت سیستم ایمنی، کاهش و تنظیم فشار خون نیز از فواید دیگر این گیاه دارویی بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه گشنیز گیاهی مقاوم به کمآبی و آفتها بوده و دوره رشد آن سهماهه است، اظهار کرد: گشنیز گیاهی کمهزینه، با رشد سریع و پُرتقاضا در صنعت بازار داخلی و خارجی است و برای اسانسگیری، بیماریهای دیابت، مغز و اعصاب استفاده میشود و سازگار با اقلیم خشک منطقه است.
* صادرات گشنیز به هندوستان و پاکستان
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به مصارف متعدد گشنیز، یادآور شد: گل گشنیز هنگام گلدهی برای زنبور عسل مورد استفاده است و کاشت آن از اواخر اسفندماه انجام و از اوایل تیرماه برداشت میشود.
زنگنه در پایان سخنانش اظهار کرد: علاوهبر مصرف داخلی گشنیز و بذر آن، صادراتی نیز به کشورهای هندوستان و پاکستان داریم.
گشنیز گیاهی است که به میزان فراوان در تهیه غذاها مورد استفاده قرار میگیرد، این گیاه که بومی غرب آسیا است، بهطور گستردهای در خاورمیانه، منطقه مدیترانه، هند، آسیای جنوبی، آمریکای لاتین، چین و آفریقا مورد مصرف قرار میگیرد و علاوهبر دادن طعم و بوی مطبوع دادن به غذا، دارای ارزش غذایی زیادی است.
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است؛ سبزی گشنیز بهعنوان دوای معده و بهبوددهنده عمل گوارش و هضم غذا شناخته شده و تحقیقات نشان میدهد که مصرف آن باعث دفع سرب و آلومینیوم نیز میشود.
گشنیز خاصیت ضد نفخ و اشتهاآوری دارد؛ همچنین مانع ترش شدن غذا در معده میشود، این گیاه درد صفرا را تا حد بسیار زیادی تسکین میدهد، تخم گشنیز هم برای درمان وسواس و خفقان بسیار خوب است.
گشنیز بهعنوان سبزی کاهشدهنده قند خون شناخته شده و این تأثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز مینامند؛ درمان جوشهای دهان و تسکین درد دهان با این سبزی امکانپذیر است. مصرف آن برای بهبود عملکرد کبد نیز مفید دانسته شده و این گیاه خاصیت ضد التهابی هم دارد و علائم آرتریت را برطرف میکند.
مصرف گشنیز از بدن در برابر عفونتهای دستگاه ادراری محافظت میکند؛ همچنین تخم گشنیز نیرودهنده قلب و نشاطآور است؛ این گیاه خاصیت هضمکنندگی غذا و بادشکنی دارد. برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده میکنند و برای برطرف کردن تب و سرماخوردگی نیز مفید است.
مساحت اراضی آبی ملایر 37 هزار و 520 هکتار و مساحت اراضی باغی 16 هزار و 616 هکتار است که درمجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود 60 هزار هکتار است.
ارسال
نظر
*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد
نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین
(فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر
شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای
نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.