شناسه خبر:51627
1400/11/5 10:07:21

سپهرغرب، گروه اقتصادی: معاون وزیر کار معتقد است رویکرد کارآفرینی به کاهش فاصله میان صنعت و دانشگاه منجر می‌شود و آموزش در مراکز علمی باید متناسب با نیاز بازار کار کشور باشد.

در حال حاضر نبود ارتباط موثر میان مراکز علمی و دانشگاهی با بازار کار یکی از علل عدم جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی به شمار می‌رود و به دلیل آنکه دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی از توانایی و معارت لازم برای ورود به بازار برخوردار نیستند بنگاههای تولیدی از پذیرش آنها خودداری می‌کنند.

محمود کریمی بیرانوند می‌گوید: بر اساس محورهای تعیین‌شده در زیست بوم ملی اشتغال، آموزش در دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید متناسب با نیاز فعلی بازار کار کشور باشد.

وی با بیان اینکه رویکرد کارآفرینی به کاهش فاصله میان صنعت و دانشگاه منجر می‌شود،می گوید: مراکز علمی باید فرهنگ کارآفرینی، آموزش کاربردی و عملیاتی را مبنای کار خود قرار بدهند.

بر همین اساس بسیاری از کارشناسان بر لزوم انطباق رشته‌های تحصیلی با نیاز بازار تاکید کرده و نبود تعامل و ارتباط میان دانشگاه‌ها و بازار کار را در عدم جذب فارغ التحصیلان به بازار کار موثر می‌دانند.

حمید حاج اسماعیلی -کارشناس بازار کار- می‌گوید: بیشتر کسانی که در مراکز آکادمیک و دانشگاهی تحصیل می‌کنند و خود را کارآفرین می‌دانند، آموزش‌های متناسب با بازار کار را نگذرانده‌اند به‌همین دلیل است که طی چند سال گذشته با مشکل نیروی کار ماهر مواجه بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه جایگاه کارآفرینان در سیاستگذاری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها باید تبیین و مشخص شود، می‌افزاید: تا زمانی که بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی و دانشگاهی و بخش‌های صنعت و تولید، پیوند برقرار نکنیم، نمی‌توانیم از ظرفیت‌های کارآفرینان به معنای واقعی و در جهت تقویت بازار کار استفاده کنیم.

این کارشناس بازار کار معتقد است: از آنجا برنامه‌ریزی‌های کلان کشور برای آموزش و تربیت فارغ‌التحصیلان و جذب آنها به بازار کار از انسجام لازم برخوردار نیست همچنان آمار بالای بیکاران را شاهد هستیم و این امر نشان می‌دهد سرمایه‌هایی که برای آموزش آنها هزینه شده بهره‌وری لازم را نداشته است.

چندی قبل وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز پژوهش‌ها به‌منظور متناسب‌سازی رشته‌های دانشگاهی با همکاری وزارت علوم و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد.

گفتنی است؛ آمایش سرزمینی رشته‌های دانشگاهی و استانداردسازی مشاغل و تعریف رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار اقدامی موثر در کاهش بیکاری و مقدمه ورود دانش‌آموختگان به بازار کار خواهد بود؛ از این رو لازم است با همکاری دستگا‌های متولی به سمت انطباق رشته‌های تحصیلی دانشگاهی با نیاز بازار بر مبنای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های استان‌ها حرکت کرده و دانشجویان را قبل از ورود به بازار با مهارت‌آموزی و محیط واقعی کسب‌و‌کار آشنا کنیم.

شناسه خبر 51627