سپهرغرب، گروه خبر: مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: درصدد ایجاد واحدهای بستهبندی و برندینگ زعفران این شهرستان در راستای صادرات این محصول و جلوگیری از فروش فلهای هستیم.
«سیدمهدی میرباقری» روز سهشنبه برندسازی را اولویت مهم در زمینه توسعه صادرات محصول زعفران عنوان کرد و افزود: درحال حاضر صادرات زعفران انجام نمیشود و بیشتر بهرهبرداران تولیدات خود را بهصورت رابطهای و چمدانی به خارج از کشور صادر میکنند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه محصول زعفران از سال سوم به بعد عملکرد بهتری دارد، امسال میزان برداشت افزایش یافته است.
میرباقری از پیشبینی برداشت حدود 500 کیلوگرم زعفران از سطح مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به بارور شدن سطح زیر کشت بیشتری از مزارع، میزان برداشت زعفران در این شهرستان امسال نسبت به سال قبل 20 درصد افزایش مییابد.
وی به فعالیت 135 بهرهبردار در زمینه کشت محصول زعفران در این شهرستان اشاره کرد و افزود: از هر هکتار سطح زیر کشت زعفران، حدود سه تا پنج کیلوگرم محصول برداشت میشود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: برداشت زعفران از اوایل آبانماه آغاز شده و تا اواسط آذرماه ادامه دارد و بهطور میانگین در زمان برداشت، در هر هکتار اشتغالی بالغبر 350 نفر ایجاد میشود.
میرباقری ملایر را براساس ارزیابی کارشناسان، خاستگاه اولیه زعفران دانست و افزود: با توجه به نوع آبوهوا و خاک این شهرستان، عیار، رنگ و کیفیت زعفران ملایر در مقایسه با استانهای زعفرانخیز کشور، از عیار بالایی برخوردار بوده و قابل رقابت با این تولیدکنندگان است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با تأکید بر اینکه محصول زعفران ملایر باید در سطح کشور بهویژه استانهای غربی شناخته شود، ابراز کرد: در این راستا به دنبال برگزاری آیینها و مراسمهای ویژه در زمان برداشت محصول در سطح شهرستان هستیم تا با کمرنگ شدن شیوع ویروس کرونا، بتوانیم این آیین را از سالهای آینده برگزار کنیم.
میرباقری با اشاره به حمایت دولت در اعطای تسهیلات برای کشت محصولات کمآببر، ادامه داد: با اقدامات ترویجی که در دستور کار داریم، درصدد هستیم بهمنظور توسعه اقتصادی خانوارها، سطح زیر کشت زعفران و گیاهان کمآببر همچون گل محمدی و زعفران را در سطح شهرستان توسعه دهیم تا برای هر خانوار سه تا پنج هزار متر زعفرانکاری ایجاد شود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر تأکید کرد: با توجه به اینکه برداشت زعفران بهصورت خانوادگی انجام میشود، توسعه کشت این محصول با استفاده از تسهیلات اعطایی دولت، بهترین راهکار جهت توسعه و بهبود اقتصادی خانوارهای ملایری است.
میرباقری با بیان اینکه برای کشت زعفران در این شهرستان از پیازهای مرغوب استفاده میشود، یادآور شد: شهرستان ملایر ازنظر سطح زیر کشت و میزان برداشت، رتبه برتر استان همدان را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: تشکیل شرکت تعاونی زعفرانکاران شهرستان ملایر در دستور کار است تا بتوانیم از این طریق به اهداف توسعهای این محصول بهویژه در حوزه صادرات دست پیدا کنیم.
شناسه خبر 48502