شناسه خبر:48048
1400/8/16 11:11:02

سپهرغرب، گروه اقتصادی: مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با انتقاد از اینکه در تصمیم‌گیری‌های کلان در صنعت دامپروری فرآیندهای تولید در یک قالب دیده نمی‌شوند، گفت: چرا باید قیمت خرید حمایتی دام عشایر و روستایی اینقدر متفاوت و در دو مصوبه جداگانه باشد؟ چه فرقی بین دامداران روستایی و عشایر وجود دارد؟

افشین صدردادرس در پاسخ به این سوال که آیا مصوبه خرید حمایتی دام روستاییان می‌تواند راه‌حل مناسبی برای برون رفت دامداران از مشکلات پیش روی این بخش باشد یا خیر؟ گفت: این مصوبه دارای مشکلات بسیاری است. مثلا اینکه قیمت خرید حمایتی دام روستایی تعیین شده ولی هیچ صحبتی از اصلاح قیمت خرید دام عشایری به میان نیامده است.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبات قبلی قرار بود دام عشایر با قیمت 45 هزار تومان توسط دولت خریداری شود. در این مصوبه جدید قیمت دام روستایی 62 هزار تومان تعیین شده است. ‌چرا باید قیمت خرید حمایتی دام عشایر و روستایی این‌قدر متفاوت و در دو مصوبه جداگانه باشد؟ چه فرقی بین دامداران روستایی و عشایر وجود دارد؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک اضافه کرد: یونجه کیلویی 5000 تومان و جو کیلویی 7000 تومان برای همه دامداران یکسان است. چرا به هنگام تصمیم‌گیری‌های کلان در این بخش همه فرآیند تولید کشور در یک قالب دیده نمی‌شود؟

وی با اشاره به تبصره‌های‌ذکر شده در مصوبه خرید حمایتی دام روستایی، گفت: گفته شده شرکت پشتیبانی امور دام مجاز است، برای 20 درصد قیمت خرید به صورت تأمین نهاده دامی اقدام کند. سوال این است که وقتی امکان تأمین نهاده وجود ندارد چرا چنین تبصره‌ای اضافه می‌شود؟ اگر از 62 هزار تومان 20 درصد کم شود یعنی 12هزار و400تومان از قیمت خرید حمایتی کم می‌شود و این در حالی است که معلوم نیست دولت بتواند برای دامداران نهاده تأمین کند و این 12هزار تومان‌ را به آنها بازگردانند.

دادرس در ادامه گفت: در این مصوبه آمده که نسبت به خرید دام زنده در قالب تولید قراردادی اقدام شود. تولید در قالب قرارداد اقدام بسیار خوبی است و شرکت پشتیبانی امور دام بایستی برای آینده این طرح را در دستور کار خود قرار دهد. ولی در حال حاضر تکلیف دام‌های انباشت شده دامداران چه می‌شود؟

وی با بیان اینکه به شرکت پشتیبانی امور دام یک هفته فرصت داده شده که دستورالعمل نحوه اجرای این مصوبه را در شورای قیمت‌گذاری ارائه دهد، گفت: این مصوبه 8 آبان ابلاغ شده ولی هنوز دستورالعمل اجرایی آن مشخص نشده است. باید منتظر ماند تا دقیقا جزئیات اجرایی آن مشخص شود.

*مصوبه آزادی‌سازی صادرات دام زنده غیرمولد به کجا رسید؟

این فعال بخش خصوصی در پاسخ به این سوال گفت: 20 روز طول کشید تا دستورالعمل اجرایی مصوبه آزادسازی صادرات دام زنده غیرمولد تعیین شود. در این دستورالعمل صادرات 300 هزار راس به تعاونی‌های عشایری دامداران متحرک تعلق گرفته که طی 3 مرحله انجام شود.

وی ادامه داد: همچنین گفته شده پرداخت وجه به دامدار به صورت علی‌الحساب انجام شود. یعنی دامدار بخشی از پولش را به صورت علی‌الحساب بر مبنای قیمت شورای قیمت‌گذاری دریافت کند و بخش دیگر را بعد از تکمیل فرآیند صادرات بگیرد. اما این موضوع امکان‌پذیر نیست چون ممکن است در فرآیند صادرات اتفاقات از پیش تعیین نشده‌ای رخ دهد و این موضوع نباید به گردن دامدار بیفتد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک در پایان گفت: کسانی که این دستورالعمل‌ها را تنظیم می‌کنند هیچ آگاهی از فرآیند خرید دام و صادرات ندارند. فرآیند صادرات پیچیده و زمان‌بر بوده و نیاز به دستورالعمل‌های شفاف و مشخص دارد.

شناسه خبر 48048