شناسه خبر:43066
1400/4/16 10:29:50
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد:

ایجاد 11 واحد تولیدی با اشتغال‌زایی 800 نفر در شهرهای مرزی کردستان

سپهرغرب، گروه خبر: معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از ایجاد 10 واحد تولیدی تولید لوازم خانگی و یک واحد تولید سیگار در شهرستان‌های مرزی بانه، سقز و مریوان طی سه سال اخیر خبر داد که برای 800 نفر شغل ایجاد کرده است.

پیمان الماسی در نشست خبری دبیر و معاونت‌های کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با اصحاب رسانه که با حضور کارگروه‌های تخصصی کمیسیون مبارزه با قاچاق کلا و ارز استان برگزار شد، اظهار کرد: هدایت، حمایت و نظارت وظیفه اصلی سازمان صمت در حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز است.

وی گفت: وظیفه سازمان صمت در زمینه پیشگیری حمایت از واحدهای تولیدی است و در این راستا پرداخت تسهیلات ارزان قیمت طی سال‌های اخیر به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: قانون حمایت از تولید که از سه سال قبل در مجلس تصویب شد، زمینه و بستر خوبی را برای انجام اقدامات تأثیرگذاری در حمایت از تولید فراهم کرده است.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از ایجاد 10 واحد تولیدی تولید لوازم خانگی و یک واحد تولید سیگار در شهرستان‌های مرزی بانه، سقز و مریوان طی سه سال اخیر با پرداخت تسهیلات به عنوان اقدام بسیار ارزشمند نام برد و گفت: این 11 واحد با سرمایه‌گذاری 60 میلیارد تومان زمینه ایجاد اشتغال برای 800 نفر را در مرزی‌ترین نقاط استان فراهم کرده است.

  تولید 16 نوع لوازم خانگی در شهرستان مرزی بانه

الماسی اذعان کرد: در حال حاضر 16 نوع لوازم خانگی در شهرستان مرزی بانه تولید می‌شود.

وی با اشاره به کمبود 15 میلیارد نخ سیگار در کشور و لزوم ورود آن به صورت رسمی و غیررسمی با توجه به تقاضای مصرفی که برای این محصول وجود دارد، گفت: این میزان به صورت قاچاق وارد می‌شود و تولید این محصول در داخل می‌تواند نقش مهمی در مقابله با قاچاق داشته باشد.

وی عنوان کرد: واحد تولید سیگارت در شهرستان سقز ظرفیت تولید پنج میلیارد نخ سیگار را دارد و در حال حاضر در قالب پنج خط اتوماتیک فعالیت می‌کند.

به گفته این مسئول، شهرک صنعتی بانه در حال حاضر زمین برای واگذاری ندارد و واحدهای تولیدی در 10 هکتار این شهر به صورت کاملاً فعال مستقر و در حوزه تولید نقش‌آفرین هستند.

الماسی گفت: قدم بعدی ما عمق‌بخشی به تولید بود و به همین منظور به مونتاژ بسنده نکردیم، واحدها را مجاب کرده‌ایم که اگر امکان تولید قطعات وجود دارد در داخل تولید کنند.

وی گفت: 250 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به واحدهای تولیدی پرداخت شده و تسهیل گری‌های لازم در امور اداری این سرمایه‌گذاران انجام گرفته است.

وی عنوان کرد: وجود مشوق به حفظ این سرمایه‌گذاران و واحدهای تولیدی در استان کمک می‌کند باید در این راستا از هر ظرفیتی استفاده کنیم.

  فعالیت 10 واحد طلاسازی در کردستان

مدیرکل استاندارد کردستان گفت: سال گذشته سازمان صمت برای 27 واحد طلاسازی پروانه کسب صادر کرده است که تنها 10 واحد از این تعداد در حال حاضر فعال است.

ژیلا یزدانی اظهار کرد: تا تعامل بین دستگاهی وجود نداشته باشد هیچ کدام از اعضا زیرمجموعه نمی‌توانند به درستی وظایف محوله را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تعامل بین دستگاهی در حوزه مقابله با قاچاق کالا و ارز به ویژه طی سال‌های اخیر به خوبی در استان انجام می‌شود.

یزدانی تصریح کرد: مطابق ماده 13 قانون تقویت نظام استاندارد سازمان ملی استاندارد تنها مرجع رسمی کشور برای تعیین عیار رسمی و نظارت بر کیفیت و عیار مصنوعات گرانبها از وظایف اداره‌کل استاندارد است.

وی افزود: در سال گذشته سازمان صمت برای 27 واحد طلاسازی پروانه کسب صادر کرده است که تنها 10 واحد از این تعداد در حال حاضر فعال است.

مدیرکل استاندارد کردستان اضافه کرد: در سال‌های گذشته کلا 26 کد شناسایی برای واحدهای طلاسازی صادر شده است که به دلیل ترکیبی بودن این واحدها در حال حاضر تنها 10 کد شناسایی وجود دارد.

یزدانی با بیان اینکه در سال گذشته 91 گشت مشترک در کل شهرستان‌های استان انجام شده است، گفت: در مجموع 442 واحد صنفی بازرسی شدند که 21.66 صدم گرم طلای بدون کد ضبط و قیچی شده است.

وی گفت: در قالب 15 گشت مشترک 78 واحد صنفی بازرسی در سه ماهه نخست سال‌جاری در استان بازرسی شده است.

وی با تأکید براینکه طلای قاچاقی برای قیچی شدن در بازرسی‌های سه ماهه اخیر کشف نشده است، اضافه کرد: علاوه براین 108 نمونه طلا برای عیارسنجی از سطح بازار نمونه‌برداری شد.

این مسئول گفت: در همین راستا برای دو واحد پرونده تخلف تشکیل شده و مواردی هم به استان‌های مربوطه ارجاع داده شده است.

یزدانی یادآور شد: خریداران توجه داشته باشند تمام مصنوعات طلا باید دارای کد شناسایی سازنده که ترکیبی از یک حرف انگلیسی و یک عدد است، باشد.

گفتنی است؛ شهروندان استان می‌توانند برای اطمینان از اصالت کالا کد شناسه مندرج برروی کالاها را از طریق سامانه پیامکی 10001517 ارسال و در صورت شکایت هم از طریق سامانه 1517 اقدام کنند.

شناسه خبر 43066