شناسه خبر:64323
1401/10/7 09:01:28

سپهرغرب، گروه زیست‌بوم: با وجود خطرات زیاد، هم‌اکنون هیچ‌یک از باتری‌های خانگی مصرفی در کشور بازیافت نمی‌شوند.

نایب رئیس اتحادیه‌ صنایع بازیافت ایران با بیان این مطلب افزود: باتری‌های خانگی به دلیل دارا بودن برخی فلزات سنگین مانند کادیوم و لیتیوم بعد از مصرف باید حتماً بازیافت شوند، اما متأسفانه در کشور ما به‌دلیل نبود سیستم جمع‌آوری منسجم این کار انجام نمی‌شود.
کامیار فیلسوفی گفت: باتری‌های خانگی که حاوی فلزات سنگین و سمی هستند، پایداری زیادی در خاک داشته و به ریشه‌ی گیاهان آسیب می‌زنند. همچنین این نوع باتری‌ها باعث آلودگی آب‌های زیرزمینی شده و در نهایت وارد چرخه زندگی انسان می‌شوند که بسیار خطرناک است. در برخی موارد فلزات موجود در باتری‌های خانگی ممکن است وارد مواد خوراکی شده و در نهایت باعث عقیم شدن افراد شود.
وی با بیان این‌که در کشورهای پیشرفته ماموران جمع‌آوری زباله از دستگاه‌های نمایشگر ویژه‌ای برای تشخیص باتری‌های موجود در کیسه‌های زباله استفاده می‌کنند، عنوان کرد: ‌در صورت وجود هرگونه باتری در کیسه‌های زباله خانگی فرد خاطی با جریمه‌ی سنگینی مواجه می‌شود.
نایب رئیس اتحادیه‌ صنایع بازیافت ایران اظهار کرد: ‌بازیافت انواع باتری نیاز به فناوری چندان بالایی ندارد و امکان این کار در کشور وجود دارد، اما متأسفانه سیستم جمع‌آوری زباله و تفکیک زباله از مبدأ در کشور ناقص بوده و به همین دلیل بازیافت باتری‌های خانگی در کشور تاکنون انجام نشده است. این در حالی است که هم‌اکنون باتری خودرو در کشور بازیافت می‌شود.
فیلسوفی تأکید کرد: باتری کالایی است که اگر بازیافت نشود مانند یک بمب ساعتی است و در درازمدت می‌تواند عواقب خطرناکی روی زندگی انسان بگذارد.
گفتنی است، روی بسیاری از باتری‌های خانگی درج شده که پس از مصرف در سطل زباله انداخته نشده و با سایر زباله‌ها ترکیب نشوند. این در حالی است که در کشور ما به‌دلیل اطلاع‌رسانی کم و همچنین بازیافت نشدن باتری‌های خانگی، این محصول همراه با سایر زباله‌ها در خاک دفن می‌شود.

شناسه خبر 64323