شناسه خبر:58045
1401/5/2 08:50:00
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین تأکید کرد:

ممنوعیت کشت دوم در فامنین

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین از ممنوعیت کشت دوم در این شهرستان خبر داد و گفت: در این زمینه با کشاورزان متخلف بدون هیچ‌گونه اغماضی برخورد می‌شود.

منصور خزایی شنبه در جمع خبرنگاران عنوان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خاص در سال زراعی جاری و کاهش شدید منابع آبی، کشاورزان باید نسبت به برنامه‌ریزی کشت در هر سال زراعی برای کسب بیشترین درآمد با کمترین آسیب به منابع آبی و خاکی اقدام کنند.

وی خواستار توجه کشاورزان به این موضوع شد که کشت دوم پس از برداشت محصولاتی نظیر غلات آبی، سیر و سیب زمینی تابستانه و غیره ممنوع است و اظهار کرد: در این زمینه با کشاورزان متخلف بدون هیچ‌گونه اغماضی برخورد می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با اشاره به نظارت بر عملکرد کشاورزان در این راستا، عنوان کرد: درصورت مشاهده کشت دوم توسط کارشناسان و همچنین گزارش‌های واصله، پس از بازدید و بررسی کشت، کشاورزان متخلف به اداره منابع آب شهرستان معرفی و با این افراد برخورد قانونی می‌شود؛ چنانکه تاکنون نیز 20 نفر از کشاورزان متخلف که عمدتاً ذرت‌کار هستند، به امور آب شهرستان معرفی شده‌اند.

خزایی یادآور شد: اگر کشت دوم محدود نشود، وضعیت منابع آبی شهرستان فامنین به‌ویژه آب‌های زیرزمینی بیش‌ازپیش بحرانی خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در راستای افزایش بهره‌وری باید آبیاری با توجه به مراحل رشد فنولوژیکی گیاه و نیاز آبی کشت انجام شود، افزود: در این خصوص سازمان جهاد کشاورزی همواره با ارائه آموزش‌های ترویجی درصدد افزایش میزان بهره‌وری آب در بخش کشاورزی و گذر از کشاورزی سنتی به نوین است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین در ادامه صحبت‌های خود بر لزوم محدود کردن کشت‌های پُر‌آب‌بر تأکید کرد و با اشاره به اهمیت استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری نظیر نوار تیپ، گفت: سطح اجرای آبیاری با نوار تیپ طی این سال زراعی در شهرستان فامنین بیش از 300 هکتار است.

خزایی با بیان اینکه از میزان مذکور بالغ‌بر 10 هکتار مربوط به آبیاری غلات با نوار تیپ است، تصریح کرد: بیش از 250 هکتار از کشت ذرت علوفه‌ای و دانه‌ای و کشت‌های زیر پلاستیکی نظیر هندوانه و خربزه با سیستم آبیاری نوار تیپ آبیاری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین در پایان عنوان کرد: میزان هدررفت آب در روش آبیاری بارانی در این شهرستان به‌ویژه در مواقع وزش باد بالا است؛ بنابراین استفاده از سیستم آبیاری تیپ به‌عنوان جایگزینی مناسب باعث افزایش بهره‌وری مصرف آب خواهد شد.

شناسه خبر 58045