شناسه خبر:51378
1400/10/30 09:10:17

سپهرغرب، گروه خبر: جمعی از فعالان اصناف، بازاریان، تجار و صنعتگران در دیدار با استاندار کرمانشاه توجه به بخش خصوصی را باعث شکوفایی و تحول اقتصاد استان دانستند و خواستار حمایت‌های جدی دولت از این بخش‌ها شدند.

فعالان اصناف، تجار و صنعتگران استان کرمانشاه در این دیدار که بیش از دو ساعت در سالن شهدای دولت استانداری به طول انجامید، به بیان نظرات، پیشنهادات و مشکلات خود پرداخته و ابراز امیدواری کردند حضور استاندار جدید بتواند این مشکلات را به حداقل برساند.

استفاده از ظرفیت تشکل‌های اقتصادی و بخش خصوصی، توجه به بخش صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان ظرفیتی بزرگ برای اشتغال‌زایی، اختصاص معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برای واحدهای صنعتی، حذف مشاغل آلاینده و راه‌اندازی واحد فرآوری، ازجمله مطالبات جامعه اقتصادی استان از استاندار جدید کرمانشاه بود.

بهمن امیری‌مقدم، استاندار کرمانشاه نیز در این دیدار صمیمانه بر استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی به‌منظور ایجاد رونق اقتصادی و افزایش تولیدات تأکید و ابراز امیدواری کرد با کمک فعالان این بخش شاهد رونق و توسعه‌ای پایدار در استان باشیم.

  استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، رمز موفقیت مدیران دولتی

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این دیدار با برشمردن قابلیت‌ها و توانمندی‌های استان، استفاده از بخش خصوصی را رمز موفقیت مدیران دولتی برشمرد و گفت: هر زمان که توجه لازم به این حوزه صورت گرفته است، شاهد پیشبرد امور و وضعیت بهتر اقتصادی بوده‌ایم.

«کیوان کاشفی» با اشاره به تضعیف بخش خصوصی طی سالیان اخیر به دنبال شرایط تحریمی و مشکلات دیگر، یادآوری کرد: با این وجود اقتصاد همچنان قلب تپنده کشور و استانمان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در استان برخی ویژگی‌ها وجود دارد که اگر به‌درستی از آن‌ها استفاده کنیم تبدیل به پتانسیل می‌شود، گفت: یکی از این ویژگی‌ها در بخش صنایع است که اگر توسعه پیدا کرده و تقویت شوند، در رشد اقتصادی استان بسیار اثرگذار خواهند بود.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: برخورداری از منطقه آزاد در قصر شیرین و منطقه ویژه اقتصادی در اسلام‌آباد غرب و استفاده بهینه از سامانه گرمسیری می‌تواند به سکوی پرتابی برای رونق استان تبدیل شود.

کاشفی همچنین با اشاره به توانمندی استان در حوزه تجارت خارجی و صادرات سالانه دوونیم تا سه میلیارد دلار محصولات از مرزهای استان، خواستار تقویت این حوزه شد و گفت: خوشبختانه تشکل‌های اقتصادی خوب و متحدی در استان داریم که اگر از توانمندی‌ها آنان استفاده شود، ثمرات خوبی برای استان خواهد داشت.

وی در پایان به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان نیز اشاره کرد و افزود: در این شورا مباحث کارشناسی بسیار خوبی مطرح می‌شود که درنهایت منجر به بهبود فضای کسب‌وکار در استان است و در همین راستا انتظار می‌رود با حضور استاندار جدید، شاهد تقویت این شورا باشیم.

   155 واحد راکد در استان وجود دارد

رئیس خانه صنعت و معدن استان نیز در این نشست از وجود 855 واحد تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری خبر داد و گفت: 700 واحد از این تعداد فعال و نیمه‌فعال و 155 واحد نیز راکد یا در تملک بانک‌ها است.

«جهانبخش شکری» با ابراز امیدواری نسبت به اینکه با درایت مسئولان و خصوصاً استاندار کرمانشاه شاهد فعالیت دوباره واحدهای تولیدی باشیم، اذعان کرد: این واحدها با فعالیت خود می‌توانند هم باعث اشتغال‌زایی و هم افزایش تولیدات شوند.

وی درعین‌حال از صدور یک‌هزار و 250 جواز تأسیس توسط خانه صنعت و معدن طی سال جاری خبر داد و گفت: ظرفیت اشتغال‌زایی واحدهای صنعتی و معدنی استان که 30 هزار نفر برآورد شده، درصورت توجه بیشتر می‌تواند تا 45 و حتی 50 هزار نفر افزایش یابد.

رئیس خانه صنعت و معدن کرمانشاه در شرایط کنونی تخصیص معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای و همچنین تسهیلات ارزان‌قیمت به واحدهای تولیدی را اقدام بسیار خوبی برای افزایش تولیدات و کمک به آن‌ها دانست.

شکری در پایان جذب سرمایه‌گذار را برای رشد اقتصاد استان ضروری برشمرد و گفت: برای حضور آن‌ها باید در استان جذابیت ایجاد کنیم و تا جایی که ممکن است، قوانین سخت و دست‌وپاگیر را حذف کنیم.

   وجود 8000 مشاغل مزاحم در کرمانشاه

نایب‌رئیس اتاق اصناف کرمانشاه نیز از وجود هفت تا هشت هزار مشاغل مزاحم در مرکز استان خبر داد و گفت: اگر این مشاغل جمع‌آوری شوند، راه برای اشتغال حدود 24 هزار نفر باز می‌شود.

«حسین بیات» با اشاره به فعالیت 70 هزار واحد صنفی در استان، افزود: 40 هزار واحد از این تعداد در شهر کرمانشاه فعالیت می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به گستردگی خدمات ارائه‌شده از سوی اصناف، ابراز کرد: آن‌ها همیشه پای کار بوده‌اند و بهترین تعامل را با مسئولان و مردم داشته‌اند.

نایب‌رئیس اتاق اصناف کرمانشاه با اشاره به ضررهای فراوانی که به صاحبان واحدهای صنفی و بازاریان در دوران شیوع کرونا وارد شد، گفت: انتظار می‌رود مسئولان امر و خصوصاً استاندار حمایت‌های لازم را از این قشر به‌عمل آورد.

بیات در پایان اذعان کرد: بخش زیادی از همکاران ما در اصناف مشکلاتی با اداره دارایی دارند که انتظار می‌رود برای حمایت از این قشر زحمتکش اقدامات مقتضی جهت رفع این مشکلات صورت گیرد.

   12 تُن مواد معدنی در استان کرمانشاه استخراج می‌شود

رئیس خانه معدن کرمانشاه هم با اشاره به وجود بیش از یک میلیارد تُن ماده معدنی در استان، گفت: 12 تُن از این مقدار درحال استخراج است.

«محمدعارف ابراهیمی» همچنین با اشاره به شناسایی 68 نوع ماده معدنی در کشور، افزود: این تعداد در استان کرمانشاه به 20 نوع می‌رسد.

ابراهیمی از صدور 222 پروانه بهره‌برداری مواد معدنی در استان هم خبر داد و عنوان کرد: 84 پروانه دیگر هم به‌زودی صادر خواهد شد.

رئیس خانه معدن کرمانشاه سنگ تزئینی هرسین، منگنز و قیر طبیعی را از مهم‌ترین مواد معدنی استان برشمرد و گفت: سنگ تزئینی هرسین یک برند جهانی محسوب می‌شود.

وی همچنین با اشاره به فعالیت 28 معدن قیر طبیعی در گیلانغرب، نفت‌شهر و سومار، گفت: بزرگ‌ترین مشکل استان در این حوزه نبود واحد فرآوری قیر طبیعی است که راه‌اندازی این واحد می‌تواند کمک زیادی به اقتصاد استان کند.

ابراهیمی در پایان به برخی مشکلات معدنکاران نیز اشاره کرد و اظهار کرد: وجود معارضین محلی، نبود تسهیلات و مشکلات نقدینگی ازجمله آن‌ها است که امیدوارم با درایت استاندار مرتفع شود.

   دولت و بخش خصوصی مکمل یکدیگر برای ایجاد رونق اقتصادی هستند

استاندار کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه دولت و بخش خصوصی مکمل یکدیگر برای ایجاد رونق اقتصادی هستند، گفت: در استان تلاش می‌کنیم با افزایش تعامل، شرایط فراهم شود.

«بهمن امیری‌مقدم» افزود: قطعاً امروز یکی از روزهای خوب کرمانشاه خواهد بود، چراکه همه حاضران در این نشست هدفشان سربلندی استان و شکوفایی اقتصادی این دیار است.

وی با بیان اینکه نباید چهره بدی از کرمانشاه ترسیم و این‌گونه وانمود و القا کنیم که در همه شاخص‌های منفی در ردیف استان‌های اول کشور قرار داریم، گفت: اگر این طرز فکر نادرست و اشتباه جا بیفتد، دیگر هیچ سرمایه‌گذاری حاضر نخواهد بود در این دیار سرمایه‌گذاری کند.

امیری‌مقدم با بیان اینکه کرمانشاه همواره در صنعت و اصناف کشور صاحب جایگاه بوده است، گفت: همه باید دست به دست هم دهیم تا به جایگاه اصلی و واقعی خود برگردیم.

مدیر ارشد استان با اشاره به عقب‌افتادگی‌های کرمانشاه و مشکلات اقتصادی که گریبان‌گیر آن است، تشریح کرد: افزایش کار و تولیدات از سوی بخش خصوصی باعث ایجاد اشتغال می‌شود که البته ما به‌عنوان بخش دولتی باید بتوانیم ابتدا شرایط لازم را فراهم کنیم.

وی با اشاره به مشکلات فراوان مردم کرمانشاه، گفت: این مردم لایق بهترین خدمات هستند و ما در بخش‌های دولتی و خصوصی باید دست به دست هم داده و قدم‌های مؤثری برای رفع این مشکلات و بهبود وضعیت معیشتی شهروندان استان برداریم.

امیری‌مقدم در پایان تأکید کرد: به فضل الهی و با کمک بخش خصوصی به‌زودی شاهد تحولاتی در استان خواهیم بود، تحولی که حتی می‌تواند الگوی دیگر استان‌ها قرار گیرد.

شناسه خبر 51378