شناسه خبر:41665
1400/3/18 09:37:29

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرپل‌ ذهاب گفت: عملیات اجرایی پروژه سامان‌دهی، اصلاح و بازسازی راه دسترسی به آبشار پیران در این شهرستان آغاز شد.

مظفر غلامی روز یکشنبه افزود: برای اجرای این پروژه درمجموع بیش از 20 میلیارد ریال اعتبار توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: آبشار پیران بزرگ‌ترین آبشار طبقاتی کشور است که در سال 1396 مسیر دسترسی به آن که از کنار روستای پیران می‌گذرد، در اثر زلزله تخریب شد؛ این مکان نقش مهمی در بحث گردشگری و بوم‌گردی دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی سرپل‌ ذهاب گفت: قسمت ورودی این آبشار از محل پارکینگ خودروها تا محل فرود آبشار و حوضچه آن پس از زلزله مهیب سال 96 تخریب شد و سنگ‌هایی عظیم محل ورودی به فاصله 50 متر تا قبل از حوضچه آبشار را مسدود کرد.

آبشار پیران در چهارمین همایش شورای سیاست‌گذاری ثبت آثار ملی کشور در فهرست میراث طبیعی کشور قرار گرفت.

در جریان زلزله 7.3 ریشتری سال 96، آبشار پیران دچار آسیب شد و بسیاری از زیرساخت‌های راه، اسکان و امکانات رفاهی آن از بین رفت.

آبشار پیران یکی از بلندترین آبشارهای ایران است که در 110 کیلومتری جنوب غربی کرمانشاه در نزدیکی روستایی به همین نام در شمال شهر سرپل ذهاب واقع شده است.

ارتفاع کلی آبشار از بالای صخره‌ها تا پایین‌ترین نقطه از طبقه سوم آن حدود 150 متر است که با توجه به فرسایش قسمت بالایی آبشار و ایجاد دره‌ای تنگ در آن قسمت، ارتفاع قسمت آب‌ریز هم‌اکنون حدود 100 متر است.

برای دیدن این آبشار از دو مسیر می‌توان استفاده کرد، یک مسیر آن که به پای آبشار منتهی می‌شود، از شمال شهر سرپل ذهاب به سمت روستای پیران و پس از دور زدن این روستا است؛ از این نقطه تا پای آبشار حدود یک‌هزار و 500 متر را باید با پای پیاده طی کرد، ضمن آنکه بخشی از این مسیر اینک سنگ‌فرش شده است.

در مسیر دیگر برای رسیدن به این آبشار باید از منطقه تفریحی ریجاب گذشت تا در کنار عبور از روستای ژالگه به بالای صخره‌هایی برسید که مشرف بر آبشار پیران است.

سرپل ذهاب با قدمت چندهزارساله 224 اثر تاریخی و فرهنگی دارد که از این تعداد تاکنون 146 اثر در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است.

شناسه خبر 41665