شناسه خبر:35685
1399/11/4 09:59:42
درآمدزایی مطلوب با توسعه باغات گردو

راهی نزدیک برای فرار از بیکاری

سپهرغرب، گروه خبر: درحالی‌که بسیاری از جوانان در استان از نبود شغل و درآمد گلایه دارند اما با کمی تحقیق و آگاهی همچنین سرمایه اندک می‌توان شغل مناسبی ایجاد کرد، باغداری در لرستان به‌دلیل وجود شرایط مناسب می‌تواند اشتغال‌زایی و درآمد خوبی داشته باشد.

لرستان به دلیل آب کافی و خاک حاصلخیز مستعد باغداری است همین امر سبب شده بخش قابل‌توجهی از اراضی به کشت باغات اختصاص پیدا کند، در این میان تمایل به سمت کشت گردو به‌دلیل سود بالایی که دارد قابل‌توجه است.

درحالی‌که بسیاری از جوانان در استان از نبود شغل و درآمد گلایه دارند اما با کمی تحقیق و آگاهی همچنین سرمایه اندک می‌توان شغل مناسبی ایجاد کرد، باغداری در لرستان به دلیل وجود شرایط مناسب می‌تواند اشتغال‌زایی و درآمدزایی خوبی داشته باشد.

متأسفانه بیشتر جوانان به‌دنبال شغل‌های اداری و به‌اصطلاح پشت‌میز‌نشینی هستند و همین امر سبب شده حتی جوانانی که در روستاها دارای اراضی کشاورزی و یا باغداری هستند برای یافتن شغل به شهرها مراجعه کنند، درصورتی‌که خیلی راحت می‌توان با کشت درختان مختلف ازجمله گردو نه‌تنها از بیکاری رهایی پیدا کرد بلکه درآمد خوبی هم به دست آورد.

گردو یکی از محصولات باغی است که به سرمایه و زحمت زیادی نیاز ندارد، فقط کافی است جوانان جویای کار نه‌تنها در روستا بلکه در شهرها نیز اندکی تأمل کنند. گردو یکی از محصولاتی است که پرتی چندانی ندارد از طرفی نیازمند به صنایع تبدیلی خاصی هم نیست.

جوانان جویای کار بهتر است سری به باغداران گردو در مناطق مختلف زده تا از کم و کیف کشت گردو اطلاعاتی کسب کنند، البته به نظر می‌رسد نقش سازمان جهاد کشاورزی در ترغیب جوانان به سمت باغداری نیز حائز اهمیت است.

با یکی از باغداران که به کشت گرد روی آورده و همچنین مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گفت‌وگویی را در خصوص مزایا و سرمایه لازم برای کشت گردو انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

کشت گردو سرمایه زیادی نمی‌خواهد

صادق علیزاده از باغداران نمونه استانی و کشوری است که بیش از سه دهه است در این عرصه فعالیت دارد، وی می‌گوید: سرمایه‌گذاری در حوزه کشت درختان گردو می‌تواند درآمدزایی و اشتغال خوبی به‌دنبال داشته باشد، یعنی یک نفر تنها با پنج میلیون تومان در یک هکتار حدود 70 تا 80 درخت گردو بکارد.

وی که در منطقه کهمان سلسله حدود 16 هکتار باغ گردو دارد، می‌افزاید: قیمت یک جفت نهال گردو 50 هزار تومان است یعنی خیلی راحت می‌توان یک باغ گردو ایجاد و پس از چند سال نتیجه و ثمر این کار را مشاهده کرد.

وی می‌گوید: میزان برداشت گردو متناسب با شرایط آب‌وخاک است، من الان در یک هکتار بین هشت تا 10 تن برداشت می‌کنم البته اگر سرمازدگی در میان نباشد، بدون شک درآمد حاصل از فروش این میزان گردو بالا است.

این باغدار نمونه بیان می‌کند: کشت گردو واقعاً درآمدزا است و واقعاً راضی هستم، امسال بیش از یک میلیارد تومان درآمد داشتیم، ظرف 40 روز 30 نفر کار برداشت گردو را انجام دادند.

زحمت کم، درآمدزایی خوب

علیزاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید: رفتن به سمت باغداری به‌ویژه کشت گردو علاوه بر اینکه درآمدزایی خوبی دارد، زحمت و دردسر زیادی هم ندارد، اولاً نهال گردو تا دوسال سه روز یک‌بار نیاز به آبیاری دارد و این نیاز با بالا رفتن سن کمتر می‌شود تا دو سال هم که به کود نیاز ندارد پس‌ازآن هم تنها به کود سفید برای رشد و دادن ثمر نیاز دارد.

وی به کیفیت گردوی تولیدشده در باغ خود نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: کیفیت گردوی من به حدی است که از جاهای مختلف برای تهیه آن مراجعه می‌کنند، حتی بخشی از آن صادر هم می‌شود جهاد کشاورزی بذر اصلاح‌شده به‌صورت رایگان در اختیار ما قرار داد.

     سطح زیر کشت و میزان برداشت گردو

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به سطح زیرکشت باغات گردو در استان می‌گوید: حدود 13 هزار هکتار سطح زیرکشت گردو در استان است که بیشترین پراکنش آن مربوط به خرم‌آباد، سلسله و بروجرد است، سالانه حدود 20 هزار تن و 814 هزار کیلو گردو در استان برداشت می‌شود، دو هزار و 581 عملکرد گردو در هر هکتار است.

بردیا مرادی در خصوص کیفیت گردوی تولیدشده استان عنوان می‌کند: به‌دلیل آب کافی و خاک مناسب گردوی لرستان به‌ویژه گردوی سلسله و بخش‌هایی از بروجرد یکی از بهترین گردوهای تولیدشده کشور است، منظور از کیفیت سفیدی گردو است.

وی با بیان اینکه بیشترین گردوی تولیدشده در استان در داخل مصرف می‌شود، می‌افزاید: صادرات گردو در استان پیچیدگی‌هایی دارد زیرا درختان گردو بذری هستند بنابراین محصول تولیدشده متفاوت است، این درحالی‌ است که در بازار فروش موضوع یکنواختی برای بسته‌بندی بسیار مهم است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید می‌کند: البته به‌دنبال این هستیم که با آوردن ارقام جدید و پیوند آن‌ها گردوی تولید شده استان یک‌دست می‌شود، با تحقق این موضوع ما می‌توانیم به صادرات ورود کنیم که بدون شک ارزش‌افزوده قابل‌توجهی به‌دنبال خواهد داشت.

مرادی با اشاره به اینکه حدود چهار هزار و 500 نفر بهره‌بردار در باغات گردوی استان مشغول به کار هستند، می‌گوید: برداشت گردو همچنان به شکل سنتی است البته به‌تازگی شیکر‌گردو یا همان تکاننده‌ وارد استان شده که در برداشت به باغداران کمک می‌کند.

     کشت گردو درآمدزا است

وی در پاسخ به این پرسش که آیا کشت گردو درآمدزا است، توضیح می‌دهد: بله قطعاً اگر کسی به این عرصه ورود کند درآمد خوبی به دست خواهد آورد به‌ویژه اگر ارقام جدید که سن باردهی‌شان سریع‌تر است، معمولاً در گردو بذری سن باردهی 13 سال است اما در ارقام پیوندی هفت سال است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان می‌گوید: برای کشت گردو در هر هکتار حدود ده میلیون تومان نیاز است که رقم زیادی نیست در مقابل درآمدی که پس از ثمر دادن درختان گردو به دست می‌آورند.

مرادی در پایان صحبت‌های خود عمده‌ترین مشکل پیش روی کشت گردو را درختان بذری عنوان می‌کند و می‌گوید: این موضوع سبب شده گردوی تولیدشده در داخل باغ یکسان نباشد، در گذشته فنّاوری پیوند نداشتیم اما اکنون با روش‌هایی می‌شود ارقام مناسب، بازارپسند و شناخته‌شده بازارهای بین‌المللی تولید کرد.

نسرین صفربیرانوند

شناسه خبر 35685