شناسه خبر:1033
1397/7/11 10:22:53

سپهرغرب، گروه خبر - شکيبا کوليوند: همزمان با سراسر کشور در استان همدان نيز 38 پروژه با 311 کلاس و اتاق با زيربناي 30 هزار و 897 مترمربع و با اعتباري بالغبر 52 ميليارد و 700 ميليون تومان افتتاح شد که از اين تعداد 22 پروژه توسط خيرين مدرسهساز و بهصورت مشارکتي با دولت پيش رفته و اين مهم نشان ميدهد که از رقم مشارکتي پنجاهدرصدي کشور بالاتر عمل شده است.

افتتاح همزمان يک هزار و 700 فضاي آموزشي، ورزشي و پرورشي در سراسر کشور با هفت هزار و 900 کلاس درس بهطور همزمان در سراسر کشور انجام پذيرفت؛ در استان همدان نيز همزمان با اين مراسم روز گذشته مراسمي در مدرسه خيّري زندهياد عباس خانباغي برگزار شد.

در اين مراسم که با حضور جمعي از خيرين مدرسهساز همدان و نمايندگان خيّر مدرسهساز، زندهياد عباس خانباغي انجام پذيرفت، مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان همدان با بيان اينکه امروز در سراسر کشور شاهد افتتاح بالغبر يک هزار و 700 فضاي آموزشي با زيربناي يک ميليون مترمربع و هفت هزار و 900 کلاس درس هستيم، عنوان کرد: اميد است با اين فضاهاي آموزشي شاهد تأمين بخشي از زيرساختهاي آموزشي در سطح کشور باشيم.

فرزاد تيموري با اشاره به اين موضوع و ضمن ابراز خرسندي از مشارکت بالاي خيرين در مدرسهسازي، بيان کرد: نکته خوب و قابل ذکر اينکه با مشارکت 50 درصدي خيّرين مدرسهساز به اين مهم رسيدهايم.

وي درخصوص استان همدان نيز تأکيد کرد: همزمان با اين طرح که در سراسر کشور انجام پذيرفته است، در استان همدان نيز 38 پروژه با 311 کلاس و اتاق با زيربناي 30 هزار و 897 مترمربع و با اعتباري بالغبر 52 ميليارد و 700 ميليون تومان افتتاح ميشود.

تيموري ضمن تشکر از حضور فعال خيرين مدرسهساز استان همدان، اذعان کرد: از تعداد 38 پروژه مذکور، 22 مورد توسط خيرين مدرسهساز و بهصورت مشارکتي با دولت پيش رفته و اين مهم نشان ميدهد که از رقم مشارکتي پنجاهدرصدي کشور بالاتر عمل شده است.

مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان همدان با اشاره به مدرسه خانباغي نيز بيان کرد: اين مدرسه از سال 1390 با همکاري مرحوم زندهياد عباس خانباغي بهصورت 50 درصد مشارکت خيّر و 50 درصد دولت پيش رفت که در برههاي از زمان به سبب نبود اعتبارات، اين پروژه به تأخير افتاد.

تيموري در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه در سالهاي اخير به سبب اعتبارات مناسبي که سازمان نوسازي کشور تحت عنوان طرح ملي خيّري در پيش گرفت، اين پروژه بهخوبي پيش رفت و امروز شاهد افتتاح 11 کلاس و پنج فضا در اين مدرسه هستيم و ميتوان بهجد بيان کرد که مدرسه زندهياد خانباغي به لحاظ فضايي مدرسهاي استاندارد و مناسب است.

مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان همدان در اين راستا اظهار کرد: اميد است اين مدرسه بتواند دانشآموزاني فرهيخته و با سواد تحويل جامعه دهد.

وي در پايان به تأخير دهروزه در تحويل اين مدرسه اشاره و تشريح کرد: برنامه ما در اين مدرسه و مدارس ديگر که در مقوله نوسازي وارد شدهاند، تحويل مدارس در اول مهرماه بود؛ اما به سبب شرايط بازار و نبود تجهيزات لازم، تأخيري 10 روزه در اين راستا رقم خورد.

مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان همدان ضمن تشکر از پيگيريهاي مستمر پيمانکار پروژه مدرسه خانباغي، تصريح کرد: بهرهبرداري مناسب از اين مدرسه حاصل تلاشهاي مسئولانه بسياري از همکاران در آموزشوپرورش، اداره نوسازي و پيمانکار پروژه بود و شايان ذکر است که اين مدرسه طي هفته آينده در اختيار دانشآموزان قرار خواهد گرفت.

     يکچهارم دانشآموزان ناحيه دو آموزشوپرورش همدان در مدارس خيّري درس ميخوانند

مدير آموزشوپرورش ناحيه دو همدان نيز در ادامه ضمن قدرداني از خانواده اين خيّر مدرسهساز، به پيگيريهاي مستمر مديرکل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان همدان اشاره کرد و افزود: دغدغهمندي اين مسئول و پيگيريهاي مستمر وي منجر به پيشروي مناسب پروژه شد. در حالي که بسياري گمان ميکردند به سبب شرايط نامناسب بازار، اين کار شدني نيست؛ اما همکاري و همت عالي مسئولين اين مهم را به واقعيت رساند.

محمد بابالحوائجي درخصوص وضعيت مدارس خيّري در ناحيه دو آموزشوپرورش استان همدان نيز تشريح کرد: در حال حاضر تعداد 44 مدرسه خيّري با استعداد 12 هزار و 287 دانشآموز در سطح ناحيه دو همدان وجود دارد که با توجه به تعداد 48 هزار دانشآموز ناحيه دو همدان، ميبينيم که يکچهارم دانشآموزان اين ناحيه را خيّرين استان پوشش دادهاند که نشان از حرکت عظيم خيرين است.

     شهرک بهشتي همدان، تنها يک مدرسه دولتي دارد

وي در ادامه به چالشي در حوزه آموزشوپرورش اشاره و خاطرنشان کرد: در شهرک شهيدبهشتي همدان هيچ مدرسه دولتي به غير از يک هنرستان وجود ندارد و بهراستي اين موضوع براي ما چالشي جدي است.

بابالحوائجي با اشاره به اين موضوع، بر بحران فضاي آموزشي در شهرک شهيدمدني و شهرک شهيدبهشتي همدان تأکيد و در ادامه عنوان کرد: در اين مناطق و قسمتهاي حاشيهاي شهر همدان با مشکلاتي روبرو هستيم، چراکه تدبيري براي فضاهاي آموزشي و خدماتي در اين مناطق که واحدهاي انبوه جمعيتي را در خود دارند، انديشيده نشده و عمده مسکنهاي انبوه در همدان نيز در ناحيه دو ساخته شده، بدينسان چالش اصلي مربوط به آموزشوپرورش اين ناحيه است.

مدير آموزشوپرورش ناحيه دو همدان در پايان صحبتهاي خود تأکيد کرد: به سبب اين تراکم جمعيت، تبعات نارضايتي اجتماعي از سوي والدين را شاهد هستيم؛ چراکه مسکنهاي مهر و خانههاي انبوه در اين مناطق منجر شده تا مدارس دونوبته را در مدارس پيشساخته و کانکس شاهد باشيم. بهنوعي که امروز 500 نفر از دانشآموزان ناحيه دو همدان دو نوبت، در مدارس پيشساخته تحصيل ميکنند.

     استان همدان، استاني خيّرخيز است

رئيس مجمع خيرين مدرسهساز استان همدان نيز در ادامه اين مراسم ضمن تشکر و قدرداني از خانواده خيّرين مدرسهساز، اين عمل را نشان از فرهنگ اميد و مدرسهسازي دانست و افزود: خوشبختانه با پيگيريهاي مناسب به عمل آمده از سوي اداره کل نوسازي استان همدان، اين روزها شاهد پيشروي مناسب پروژههاي نيمهتمام مدارس هستيم.

علي فراهاني با بيان اين موضوع، تأکيد کرد: امروزه هيچ استاني وجود ندارد که بيش از 40 تا 50 پروژه نيمهتمام آموزشي نداشته باشد، اما در استان همدان اين پروژهها با همت و همکاري مناسب اداره کل نوسازي استان همدان مناسب پيش رفته و در حال پايان است.

وي ضمن تأکيد بر اينکه استان همدان استاني خيّرخيز است، گفت: افتتاح 22 پروژه خيّرساز در همدان نشاندهنده اين است که در اين استان وقف و کار نيکو جايگاهي ويژه دارد.

رئيس مجمع خيرين مدرسهساز استان همدان با اشاره به وجود کلاسهاي مخروبه و دونوبته در سطح استان همدان، اظهار کرد: کلاسها و مدارس زيادي در همدان وجود دارد که به حد استانداردهاي هشت متر نرسيده است و اميدواريم با کمکهاي خيرين اين مهم محقق شود.

گفتني است، در پايان اين مراسم از خانواده مرحوم عباس خانباغي تقدير به عمل آمد؛ زهره ملکيان بهعنوان نماينده اين خانواده در مراسم حضور داشت.

شناسه خبر 1033