شناسه خبر:94415
1404/2/31 13:37:00

جانشین فرماندهی پلیس راه استان همدان با بیان اینکه عملاً ساخت پاسگاه پلیس راه تویسرکان بر سر نقل و انتقال سند و مشکلات مربوط به آن روی زمین مانده است، گفت: لازم است سند به‌نام راهداری ثبت شود تا اعتبار برای ساخت پاسگاه را فراهم کنیم.

نهاد خطیر پلیس راه به‌عنوان ارگان مسئول و ناظر در پیاده‌سازی قوانین ترافیک، آخرین و به تعبیری مهم‌ترین حلقه از زنجیره سازمان‌های ایمنی در جلوگیری از تصادفات و کاهش ضایعات و تلفات راه‌ها است؛ حال آنکه این خدمت به‌منظور سازمان‌دهی فعالیت به‌صورت هم‌زمان، ایجاد ایمنی در صحنه و جلوگیری از تصادفات ثانویه و مداخله افراد متفرقه، به مدیریتی واحد نیاز دارد.
به این منظور پاسگاه‌های پلیس راه با عنایت به ضرورت و اهمیت مقوله ترافیک بین جاده‌ای، سلامت تردد و اهمیت جان و مال انسان‌ها، از دیدگاه پلیس که با پشتوانه نظامی خود در کاهش، سامان‌دهی و کنترل سوانح تأثیر غیر قابل انکاری دارد، دارای نقش غیر قابل جایگزینی هستند.
اما متأسفانه شهرستان تویسرکان طی سالیان سال از داشتن این زیرساخت ضروری محروم بود، تا اینکه از سال‌ 92 این مهم به‌عنوان یک خواسته از سوی پلیس راهور، مردم و نیز نماینده آن‌ها در مجلس شورای اسلامی، مطرح شد؛ اما بازهم پیگیری لازم صورت نپذیرفت، تا اینکه دی‌ماه سال 1401 سرهنگ علی فکری، رئیس پلیس راه استان همدان بر لزوم احداث این پاسگاه تأکید کرد و گفت که با اختصاص پنج هزار متر مربع زمین مربوط به شرکت نفت و کمک راهداری، می‌توان این پاسگاه را راه‌اندازی کرد.
اما بازهم در بُعد اجرایی شاهد آغاز عملیات خاصی نبودیم تا اینکه آذرماه سال گذشته مصطفی ربانی، دادستان تویسرکان در نشست بررسی شیوه‌های کاهش تصادفات و سوانح جاده‌ای در تویسرکان، بر راه‌اندازی پلیس راه در محور تویسرکان- کنگاور تأکید کرد و گفت که پس از پیگیری‌های فراوان این دادستانی و سپس با دستور دادستان و رئیس دادگستری همدان، فرماندهی انتظامی استان موظف شد با هدف کمک به کاهش سوانح جاده‌ای، کاهش زمان و هزینه بررسی و ثبت کروکی سوانح جاده‌ای، در مدت 24 ساعت، واحد پلیس راه تویسرکان را در محور تویسرکان- کنگاور راه‌اندازی کند.
اما با وجود گذشت چندماه، همچنان اقدام جدیدی در این مسیر انجام نشده است؛ بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، بر آن شدیم تا دراین‌باره گفت‌وگوهایی را با حمید ملک‌نیا، رئیس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان تویسرکان و نیز سرهنگ ارسلان سرمدی، جانشین فرماندهی پلیس راه استان همدان ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
رئیس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تویسرکان با بیان اینکه احداث ایستگاه پلیس راه در شهرستان طی چند سال پیش مورد بحث و بررسی قرار گرفته و امروز به مراحل اجرایی خود نزدیک شده است، گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده، زمین لازم برای این اقدام مهم تأمین شده است.
حمید ملک‌نیا با تأکید بر اینکه زمین مورد نظر توسط خیر ارجمند آقای جلیلوند به مساحت سه هزار متر در سه‌راهی سوتلق برای احداث این پاسگاه به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اهدا شده است، افزود: این پروژه نه‌تنها به ارتقای ایمنی محورها کمک خواهد کرد، بلکه کاهش تصادفات جاده‌ای را نیز به همراه خواهد داشت.
ملک‌نیا با تأکید بر اینکه هم‌اکنون مراحل گرفتن سند برای زمین مذکور درحال انجام است و به محض نهایی شدن انتقال زمین به‌نام سازمان راهداری ساخت ایستگاه در دستور کار قرار خواهد گرفت، تشریح کرد: اعتبار لازم برای این پروژه تأمین و موافقت‌های لازم جهت آغاز کار نیز گرفته شده است.
رئیس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان تویسرکان ابراز کرد: ساختمان ایستگاه پلیس شامل تجهیزاتی از قبیل مبلمان اداری خواهد بود و تأمین ناوگان و کارکنان نیز توسط پلیس راه صورت خواهد گرفت.
وی درخصوص چرایی لزوم احداث این پاسگاه اذعان کرد: موقعیت استراتژیک تویسرکان به‌عنوان شهر جهانی گردو و همچنین جاذبه‌های گردشگری متعدد آن، بنا به تردد بالای بار و مسافر، وجود یک ایستگاه پلیس قوی و فعال را ضروری می‌کند.
ملک‌نیا خاطرنشان کرد: با توجه به این نکات، احداث ایستگاه پلیس راه در تویسرکان می‌تواند نقش مهمی در تأمین ایمنی راه‌ها و کاهش تصادفات داشته باشد.
در ادامه جانشین فرماندهی پلیس راه استان همدان نیز با بیان اینکه احداث پلیس راه تویسرکان از سال 1392 به‌خاطر کوهستانی بودن شهرستان و نیز فاصله‌ای که از پاسگاه جوکار دارد مطرح شد، گفت: برای ارائه خدمات متعدد که به مردم ارائه می‌دهیم، نیاز به این پاسگاه احساس می‌شد.
سرهنگ ارسلان سرمدی ادامه داد: در سال 1392 نماینده مجلس بنا به مطالبه مردم اقدام به ارسال این درخواست کرد و ما هم پیگیری‌های لازم را انجام داده و حتی چارت برای پاسگاه تهیه، مشخص و اعلام شد.
سرهنگ سرمدی با تأکید بر اینکه آغاز به کار ما در این پاسگاه تنها نیاز به تملک زمین و آغاز ساخت‌وساز داشت، خاطرنشان کرد: متأسفانه از سال 1392 تا 1401 این موضوع به نتیجه نرسید؛ یعنی با وجود اختصاص چارت از فرماندهی انتظامی، هیچ اقدامی انجام نشد.
جانشین فرماندهی پلیس راه استان همدان اظهار کرد: با این وجود در سال 1401 با پیگیری‌هایی که انجام شد، حدود چهار هزار متر زمین در سه‌راه سوتلق به‌صورت خیری به سازمان راهداری اهدا شد تا پاسگاه در آنجا ساخته شود.
وی با بیان اینکه عملاً مسئله بر سر نقل و انتقال سند و مشکلات مربوط به آن روی زمین مانده است، اذعان کرد: لازم است سند به‌نام راهداری ثبت شود تا اعتبار برای ساخت پاسگاه را فراهم کنیم.
سرهنگ سرمدی با بیان اینکه ضمن پیگیری‌های مکرر نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان درنهایت طی دو الی سه ماه آینده سند تک‌برگ صادر می‌شود، ابراز کرد: پس از صدور این سند، انشاالله عملیات ساخت پاسگاه آغاز خواهد شد.
جانشین فرماندهی پلیس راه استان همدان در مورد لزوم ایجاد این پاسگاه گفت: شهرستان تویسرکان به طول حدود 600 کیلومتر انواع راه‌ها را شامل می‌شود که اغلب این مسیرها کوهستانی است؛ بنابراین به‌خاطر فاصله‌ای که با ملایر دارد، ارائه خدمات مطلوب با مشکلاتی مواجه است، برای مثال در حوادث تیم ما جهت رسیدن به راه‌های ولاشجرد تویسرکان، باید یک ساعت یا دو ساعت در راه باشد.
وی ادامه داد: بنابراین احداث پاسگاه بسیار ضروری است تا هم‌زمان با افزایش ارائه خدمات به مردم، سرعت کار نیز افزایش یابد.
سرهنگ سرمدی درخصوص خدماتی که پاسگاه‌های پلیس به‌طور سازمانی ارائه می‌دهند نیز اذعان کرد: باید بگوییم که پاسگاه‌های پلیس راه ویژه راه‌های برون‌شهری، وظایف اصلی خود را در زمینه پوشش ترافیکی، رسیدگی به تصادفات و تأمین امنیت جاده‌ها انجام می‌دهند.
این مقام ارشد راهور در استان همدان افزود: مأموریت اصلی این پاسگاه‌ها تأمین امنیت و پوشش ترافیکی جاده‌ها است؛ به‌ویژه در فصول زمستان و تابستان که سفرهای بیشتری انجام می‌شود، بنابراین امیدوارم این درخواست مردمی و تلاشی که برای بهبود خدمات به مردم تویسرکان شده، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.

شناسه خبر 94415