شناسه خبر:82730
1403/2/30 01:12:29
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت:

ضرورت وحدت رویه در پیگیری‌ اقدامات توسعه‌ای در کردستان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت: همگرایی و وحدت رویه بین نمایندگان مردم در مجلس و نمایندگان دولت در پیگیری‌ اقدامات توسعه‌ای در استان زمینه‌ساز دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در کردستان می‌شود.

اکبر محمدی در نشست با منتخبان مردم استان در دوازدهمین مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم تعامل و همکاری میان دولت و نمایندگان مجلس اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان آمادگی خود را برای همکاری با نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی در راستای دستیابی به اهداف توسعه‌ای استان در چارچوب قانون اعلام می‌کند.

وی افزود: هدف از برگزاری این نشست هم‌افزایی بیشتر با نمایندگان در راستای حل مسائل و چالش‌های اساسی استان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با اشاره به وضعیت کلی استان کردستان گفت: استان کردستان با ٢٩ هزار و ١٧٣ کیلومتر مربع حدود ١/٨ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.

به گفته محمدی، این استان با حدود ٢١١ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، یکی از استان‌های مرزی کشور محسوب می‌شود و اگر آذربایجان را دروازه ورودی کشور به قفقاز و اروپا بدانیم ، کردستان دروازه ورودی کشور به اقلیم کردستان عراق ، سوریه و کرانه های مدیترانه خواهد بود.

وی با اشاره به جمعیت استان کردستان افزود: جمعیت استان كردستان براساس سرشماری سال ٩٥ بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر بوده که حدود دو درصد از سهم جمعیت کل کشور را داراست و همچنین با توجه به برآورد سال ١٤٠٢ جمعیت استان به یک میلیون و ٧٢٣ هزار نفر رسیده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با اشاره به شاخص‌های کلان اقتصادی بخش کشاورزی استان در سال ١٤٠٢ اظهار کرد: استان کردستان با تولید بیش از ٣٥٠ هزار تن سیب‌زمینی رتبه چهارم کشور، ١١٤٣ هزار تن گندم رتبه دو کشور و ٦٥ هزار تن توت فرنگی رتبه نخست کشوری در سال ١٤٠٢ را به خود اختصاص داده که این آمار خود نشان دهنده ظرفیت عظیم استان در حوزه کشاورزی است.

محمدی گفت: در بخش شاخص‌های کلان زیربنایی در سال ١٤٠١  نیز استان کردستان با دارا بودن ٥ هزار و ٤٧٢ کیلومتر راه‌های بدون احتساب راه‌های خاکی، ٣٣٧ کیلومتر بزرگراه، ٥٣/٨ درصد راه‌های آسفالته روستایی و نهایتاً بدون آزادراه وضعیت مطلوبی ندارد، اما با اقدامات دولت سیزدهم این شاخص‌ها ارتقا پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: وجود منطقه آزاد بانه و مریوان و بازارچه‌های مرزی مله خورد، خانم شیخان و سیف و نقش کلیدی آنها در ترانزیت کالا به کشور، وجود ظرفیت‌های بسیار مهم در حوزه گردشگری تاریخی، فرهنگی، اکوتوریسم و توریسم سلامت، وجود معادن غنی و متنوع فلزی و غیر فلزی در پهنه استان به خصوص معادن با ارزش طلا و سنگ آهن و شرایط مناسب جهت توسعه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی آن، برخورداری از چشم انداز متنوع طبیعی از قابلیت‌ها و مزیت‌های استان است.

وی گفت: آثار ارزشمند تاریخی، فرهنگی و هنری و مناظر زیبای انسان‏ ساخت، وجود زمینه تحرک و هم‌افزایی اجتماعی و فرهنگی برای قرارگیری استان در فرآیند توسعه به دلیل تنوع فرهنگی، پیشینه فرهنگی ساکنان استان در زمینة فرهنگ کار و نوآوری (صنایع‌دستی، معماری، موسیقی و سایر عناصر فرهنگی) و در نهایت بهره‌گیری استان از نیروی انسانی تحصیل کرده از دیگر قابلیت‌ها و مزیت‌های شاخص استان است.

وی خاطرنشان کرد: برای استفاده از ظرفیت‌های موجود، در کنار همراهی و همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دولت، برنامه‌ریزی مدون و ارائه راهکارهای توسعه‌ای می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی این قابلیت‌های بالقوه استان باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصوبات دور اول و دوم سفر ریاست جمهوری به استان کردستان گفت: در دور اول سفر ریاست جمهوری به استان کردستان ١٨٠ پروژه با اعتباری بالغ بر ١٥ هزار و ١٧٠ میلیارد تومان مصوب شد که در دور دوم سفر نیز ١٦٩ پروژه دیگر با اعتبار ١٥ هزار و ٢٤٣ میلیارد تومان دیگر مصوب شد که در نوع خود کم‌نظیر و بیانگر نگاه ویژه دولت سیزدهم به استان کردستان است.

محمدی در پایان ابراز امیدواری کرد تا با همکاری و همراهی منتخبین مردم استان در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شاهد رونق و توسعه بیش از پیش اقتصادی استان در سطوح مختلف باشیم.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 82730