شناسه خبر:81085
1403/1/20 08:57:01

سپهرغرب، گروه خبر: سرپرست شبکه دامپزشکی مریوان گفت: زیستگاه‌ پرندگان مهاجر برای شناسایی سریع‌ کانون احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بصورت مستمر رصد و پایش می‌شود.

عبدالرحمن رستمی روز یکشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون هیچگونه تلفات مشکوکی در این دسته از پرندگان مشاهده نشده و زیستگاه‌های پرندگان مهاجر مریوان به‌ویژه در دریاچه زریوار و حومه آن عاری از این بیماری است.

وی گفت: شهروندان برای حفظ سلامت خود، مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را تنها از مراکز معتبر و مجاز تهیه کنند و به هیچ عنوان این فرآورده‌ها را از دست‌فروشان تهیه نکنند و در صورت بروز هر گونه تلفات مشکوک در طیور بومی و پرندگان مهاجر، مورد را به اداره دامپزشکی مریوان اطلاع دهند.

سرپرست شبکه دامپزشکی مریوان تأکید کرد: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی، این موضوع با حساسیت ویژه‌ای در دستورکار شبکه دامپزشکی قرار گرفته و تا پایان دوره مهاجرت، پایش زیستگاه‌ها و تالاب‌ها به طور مستمر ادامه دارد.

رستمی اضافه کرد: این شبکه همیشه آماده همکاری کامل با اداره محیط زیست و سایر ارگان‌ها و ادارات جهت پیشبرد اهداف سازمانی و خدمت به سلامت جامعه است.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همه‌گیری در میان آنها می‌شود.

پرندگان وحشی آبزی به‌عنوان مهم‌ترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب می‌شوند و به‌وسیله آن‌ها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.

در نوع خفیف آنفلوآنزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پرهای پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آن‌ها می‌شود.

این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ 38درجه از علایم بیماری آنفلوآنزای مرغی در انسان محسوب می‌شود.

پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا بـه ایـن بیماری می‌توانند ویروس را تا مسافت‌های طولانی انتقال دهند و لازم است اقدامات پایش بیماری به صورت مستمر تشدید شود.

انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود.

در ایران منشأ این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

شناسه خبر 81085