شناسه خبر:78321
1402/10/23 10:54:35

سپهرغرب-گروه جوانی:یک روانشناس گفت: برای این که فرزندی با عزت نفس داشته باشید از تهدید فاصله بگیرید و برای او پناهگاه باشید.

سحر پرهیزکاری اظهار کرد: مسئله عزت نفس یکی از مهم‌ترین مسائل در حوزه روانشناسی است. این موضوع در بحث تربیتی، تحصیلی، آینده شغلی و همچنین زندگی زناشویی و به‌طور کلی رضایت فرد از زندگی خود در شرایط مختلف نقش مهم و به‌سزایی دارد. می‌دانیم که عزت نفس یعنی ارجمندی، آگاهی و ارزشمندی نسبت به تمام جنبه‌ها موجودیتی فرد است.

او بیان کرد: پایین بودن عزت نفس در زمینه فردی یا اجتماعی باعث به وجود آمدن پیامدهای ناخوشانیدی‌ها می‌شود. به‌طور‌ مثال پایین بودن عزت نفس می‌تواند منجر به مشکلاتی از قبیل نارضایتی فرد از خود را مکرر انتقاد می‌کند. دستاوردهای خود را کوچک و ناچیز قلمداد می‌کند. نشخوار فکر می‌تواند موجب پایین آمدن عزت نفس شود. نشخوار فکری اعم از من زشتم، از هیچ کاری بر نمی‌آیم، بدشانس هستم، هیچ‌کسی را ندارم، در برگرفته است.

***امروزه دغدغه خیلی از والدین این است که فرزندشان چگونه عزت نفس بالایی داشته باشند؟

پرهیزکار تصریح کرد: از دوست داشتن نامشروط تا توجه بی‌قید و شرط خانواده‌ها می‌توانند انرژی خود را به فرزندشان انتقال دهند. والدین خوب بدانند برای اینکه کودکشان عزت نفس بالایی داشته باشند باید دوست داشتنشان منوط به انجام دادن یا انجام ندادن کاری نباشد. متاسفانه خیلی دیده می‌شود که والدین از جملاتی این چنینی استفاده می‌کنند که اگر فلان کار را انجام دهی دوستت خواهم داشت این موضوع می‌شود دوست داشتن شرطی که اصلا روند خوبی برای فرزند نخواهد بود.

او گفت: اگر فرزند ما مرتکب اشتباه یا خطایی شود بهتر است، رفتار نادرست او را زیر سوال نبریم. خانواده باید هر از چند گاهی فرزند خود را به آغوش بکشاند و به اطمینان بدهد که می‌تواند به خانواده اعتماد کند. فرزند این‌گونه رشد کرده و شکوفا می‌شود. به تعداد کارهای خوب و دستاوردهایش افتخار کنید. از مقایسه کردن کودک با همسالانش بپرهیزید. کودک را به خاطر اشتباهایش طرد نکنید. کارهایش را بزرگ جلوه داده و اشتباهاتش را قابل جبران و اصلاح نشان دهید. از تهدید فاصله بگیرید و برای فرزندانتان پناهگاه باشید.

 

شناسه خبر 78321