شناسه خبر:66637
1401/12/9 10:09:14

سپهرغرب، گروه خبر: سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با تاکید بر اجرایی شدن سند آمایش سرزمینی کتابخانه‌ها در استان، گفت: از عواملی که می‌تواند به رفع آسیب‌های اجتماعی کمک کند همین موضوع کتابخانه‌هاست، زیرا در جامعه‌ای که اهل مطالعه و فرهنگی نباشد نمی‌توان انتظار رشد را داشت.

«علی شعبانی» در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان در استانداری، با اشاره به اهمیت سند ملی کتابخانه‌ها اظهار داشت: اجرای صحیح سند آمایش سرزمینی کتابخانه‌ها به جانمایی درست فضاهای مطالعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی و در نتیجه رشد فرهنگی استان منتج خواهد شد.
وی افزود: ضرورت کتابخوانی یک شعار نیست و ایجاد فضای مطالعه باعث رشد فرهنگی جامعه است و باید به اصل وجود کتابخانه‌ها و کتاب به عنوان یک حوزه حیاتی و نجات بخش جامعه نگاه شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه آسیب‌های فرهنگی در صورت غفلت به مسائل امنیتی تبدیل می‌شود، ادامه داد: بچه‌های امروز نه منظم‌اند و نه اطاعت پذیر و البته کتابخوان هم نیستند و با وضعیت کنونی کسی کتابخوان نخواهد شد. باید توجه داشت که هرگاه اوضاع فرهنگی ما بهم بریزد اوضاع امنیتی ما نیز متاثر از آن می‌شود.
شعبانی با تاکید بر اینکه اگر سند آمایش سرزمینی کتابخانه‌ها به طور صحیح اجرایی شود نجات بخش خواهد بود، تصریح کرد: موضوع آمایش سرزمینی کتابخانه‌ها اگر درست اجرا شود آورده مفیدی خواهد داشت و مراکز فرهنگی را به هم پیوند می‌دهد.
وی بر تقویت نهاد کتابخانه‌ها به عنوان متولی امر کتابخوانی تاکید کرد و گفت: اگر نهاد کتابخانه‌ها تقویت شد و مراکز به این نهاد پیوند بخورد می‌توان به گسترش فرهنگ مطالعه امیدوار بود. باید به سمت ایجاد فضاهای فرهنگی و تربیت بچه‌های کتابخوان پیش برویم کتابخوان که می‌گوییم یعنی تربیت انسان‌های فرهنگی.
شعبانی خاطر نشان کرد: اتفاقات فرهنگی به رشد فرهنگی کرمانشاه کمک خواهد کرد و می‌طلبد که با فرهنگ سازی کتابخانه‌ها به دکور خانه‌ها بازگردد و حتما باید به چهره‌های فرهنگی توجه شود.
90 کتابخانه عمومی در استان کرمانشاه وجود دارد
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه نیز در ادامه به وضعیت کتابخانه‌ها استان اشاره کرد و گفت: اکنون 90 باب کتابخانه عمومی در استان وجود دارد که از این تعداد 23 باب کتابخانه روستایی، 64 باب کتابخانه شهری و سه باب کتابخانه سیار روستایی است که به روستاهای اطراف شهرستان‌های هرسین، جوانرود و قصرشیرین خدمات رسانی می‌کنند و هرکدام بین پنج تا 25 روستا را تحت پوشش قرار می‌دهند.
«معصومه حسنی‌خوانسار» با بیان اینکه 60 هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی استان است؛ افزود: یک میلیون و 200 هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی سراسر استان وجود دارد.
وی همچنین از افتتاح سه باب کتابخانه عمومی در استان کرمانشاه در یکسال گذشته خبر داد و گفت: یک باب در روستای فش شهرستان کنگاور با کمک خیرین اهدای زمین کتابخانه و 2 بخش ویژه کتابخانه برای ناشنوایان و بخش نسخ خطی چاپی و سنگی در استان به بهره برداری رسیده است.

شناسه خبر 66637