شناسه خبر:63926
1401/9/28 09:01:19

سپهرغرب، گروه خبر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا استان همدان گفت: تغییر مزه و بوی آب در برخی از نقاط این شهر ارتباطی با سلامتی آن ندارد و این مجموعه سلامت آب شهر همدان را تضمین می‌کند.

«فاطمه ترکمان‌اسدی» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سلامت آب روزانه آزمایش و کنترل می‌شود، افزود: دانشگاه علوم پزشکی این استان برای تأمین سلامت آب مصمم بوده و بنابراین روزانه آزمایش‌های مختلفی روی آب انجام می‌دهد.
وی ویژگی‌های آب سالم را شامل کُلرزنی مناسب، املاح کافی، آرسنیک زیر 10 پی.پی.ام، نداشتن کدورت بالا و رضایت و مطلوبیت طعم و بوی آن دانست.
عضو هیئت‌علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی درباره علت تغییر رنگ، مزه و بوی آب در برخی مناطق شهر اضافه کرد: مهم‌ترین مؤلفه برای آب آشامیدنی مطلوب، نداشتن طعم، بو، مزه و کدورت پایین است، اما برخی مؤلفه‌ها درصورت وارد نکردن لطمه‌ای به سلامت آب، می‌تواند بنا به شرایط در آب تغییر کند.
ترکمان‌اسدی ادامه داد: برخی مواقع به‌علت ماندگاری بالای آب در داخل لوله‌ها مجبور به استفاده از کلر بیشتر البته نه بیش از حد استاندارد می‌شویم که این می‌تواند باعث ایجاد مزه و بو در آب آشامیدنی شود، اما زیانی برای سلامتی مصرف‌کنندگان ندارد.
وی با بیان اینکه پزشکان تأییدکننده سلامت آب همگی در مقابل مردم دارای سوگندنامه پزشکی هستند، اضافه کرد: سلامت مردم خط قرمز علوم پزشکی همدان است و به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم آنچه برای سلامت مردم مضر است، در دسترس آن‌ها قرار بگیرد.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان درخصوص میزان آرسنیک موجود در آب نیز گفت: هنگام تکمیل خطوط آب‌رسانی سد تالوار به همدان، وجود آرسنیک در آب تالوار مطرح شد که برای بررسی صحت این موضوع نمونه‌گیری‌ها از آب سد تالوار صورت گرفت و تا زمان بهره‌برداری از این خط 70 مورد نمونه‌گیری حتی از عمق 70 متری آب صورت گرفت.
ترکمان‌اسدی ادامه داد: مطالعه روی نمونه‌های گرفته‌شده توسط معاونت بهداشتی، شرکت آبفا و معاونت تحقیقات آغاز و مراحل آرسنیک‌زدایی از آب توسط تیم علمی دانشگاه انجام شد و در این راستا هفت جلسه آرسنیک‌زدایی با حضور مداوم سه نماینده از شرکت آب و فاضلاب کشور برگزار و درنهایت از آخرین شیوه‌های روز جهان برای آرسنیک‌زدایی آب استفاده شد.
وی اضافه کرد: به دستور استاندار همدان یک گروه 6 نفره مأمور به آنالیز وضعیت آب تالوار و انجام کار تخصصی دراین‌باره شدند تا بتوانند بدون هیچ ملاحظه‌ای، اعداد خروجی تصفیه‌خانه شهیدبهشتی را اطلاع بدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان گفت: نتایج نظارت‌های به‌دست‌آمده گویای این است که درحال حاضر میزان آرسنیک آب خروجی از تصفیه‌خانه پایین‌تر از حد استاندارد جهانی بوده و این نتایج به‌صورت مستند نیز موجود است.
ترکمان‌اسدی درخصوص توصیه‌های برخی افراد به جوشاندن آب پیش از مصرف بیان کرد: جوشاندن آب سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه برای از بین بردن آلودگی میکروبی آب است، بنابراین توصیه به جوشاندن آب در زمان قطعی‌های مکرر اطمینان خاطر را افزایش می‌دهد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر بروز حساسیت‌های پوستی و ریوی به دنبال مصرف آب، گفت: به‌عنوان یک متخصص عفونی می‌گویم که حتی اگر آب دارای آلودگی میکروبی باشد هم نمی‌تواند حساسیت پوستی یا ریوی ایجاد کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان ادامه داد: بیماری‌های گوارشی مهم‌ترین علت مصرف آب آلوده است و در تابستان سال جاری بعد از ایجاد بحران آب نگران بروز بیماری‌های اسهالی در همدان بودیم که آمار ابتلا به این بیماری‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییری نکرده بود.
ترکمان‌اسدی افزود: هنگام قطعی‌های مکرر آب شهر همدان نشست‌های مستمری با مهندسان شرکت آب برگزار شد و به هیچ عنوان در این موضوع ملاحظه کاری انجام نشد، چراکه درصورت آلودگی یکی از خطوط آب شهر همدان، بیماری اسهالی فراگیر شده و همه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شهر درگیر می‌شوند و چه‌بسا نیاز به برپایی بیمارستان صحرایی می‌بود.
وی اضافه کرد: تنها در شهر مریانج آمار ابتلا به بیماری‌های گوارشی افزایش یافت که علت آن هم استفاده مداوم برخی از اهالی این شهر از آب چاه‌های آلوده بود که با ورود به‌موقع معاونت بهداشتی بیماری مهار شد.
رئیس مرکز بهداشت استان همدان عنوان کرد: هنگام تأمین آب آشامیدنی شهر همدان با بهره‌گیری از تانکرهای سیار کارشناسان بهداشت محیط در کنار نظارت مداوم بر تانکرها و انجام تست‌های مختلف روی آب در مناطق مختلف شهر حضور داشته و روزانه چندین نوبت از آب هر منطقه نمونه‌برداری می‌کردند.
ترکمان‌اسدی نمونه‌گیری از آب چشمه‌ها، آب‌های معدنی و چاه‌ها را از دیگر اقدامات کارشناسان بهداشت محیط عنوان کرد و گفت: 13 هزار و 500 نمونه از 15 مردادماه تا 30 آبان‌ماه توسط کارشناسان بهداشت محیط گرفته شد و آزمایشگاه مرجع آب معاونت بهداشتی که یکی از آزمایشگاه پیشرفته کشوری است، آنالیز نمونه‌ها را انجام می‌داد.

شناسه خبر 63926