شناسه خبر:61430
1401/7/26 00:19:00

سپهرغرب، گروه متن زندگی: زندگی شاد و مفرح شاخصه‌های مختلفی دارد که بنا بر نظر متخصصان و صاحبنظران، بی‌شک «سلامت روان» یکی از معیارهای اصلی برای دستیابی به این امر است، که باید همواره مورد توجه باشد.

سلامت روان به معنای سلامت هیجانی و روانشناختی است که فرد با بهره‌مندی از آن می‌تواند از تفکر و توانایی‌های خویش استفاده درست کرده و در جامعه عملکرد بالایی داشته باشد و با اتکای بدان نیازهای معمول زندگی روزمره را برطرف کند.

پیشگیری از بروز بیماری‌های روانی و عاری کردن محیط روانی از هیجانات منفی، از پیش نیازهای تامین بهداشت روانی محسوب می‌شود که فرد می‌تواند با تمسک به آن بر فشارهای معمول زندگی روزمره غلبه کند و یک زندگی معقول داشته باشد و تنها در در این شرایط است که یک فرد را می‌توان دارای سلامت روان دانست.

با توجه به اهمیت جایگاه سلامت روان در جامعه، همه ساله همزمان با هفته بهداشت روان، محورهای نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه، رویکرد عدالت محور برای دسترسی به خدمات سلامت روان، تاثیر روابط سالم والدین و فرزندان در تحکیم خانواده و سلامت معنوی و پیشگیری از بیماری‌های روانپزشکی از سوی وزارت بهداشت مورد بررسی و بازبینی قرار می‌گیرد.

 جامعه سالم یکی از عوامل موثر توسعه در کشور است

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سلامت جامعه از عوامل موثر در توسعه کشور است، اظهار کرد: سلامت جامعه دارای ابعاد متنوعی است که سلامت روان یکی از ابعاد آن است و براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت عبارتست از یک حالت فراگیر به زیستن جسمانی، روانی و اجتماعی که تنها به معنای وجود بیماری نیست.

دکتر ندا اخروی اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته و صنعتی دنیا این باور وجود دارد که برای افزایش بهره وری و سود بیشتر، راهی جز توجه به سلامت جسمی، روانی و رفاه نیروی کار وجود ندارد.

وی افزود: اهمیت دادن به انسان به عنوان مهم ترین منبع تولید و کار در جامعه، متخصصان حوزه سلامت را بر آن داشته تا به ابعاد سلامت روان در کنار سلامت جسم نیز بپردازند.

دکتر اخروی با تاکید بر اینکه سلامت روان، نقش قابل توجهی در تامین سلامت فرد و جامعه دارد، گفت: هرگونه هزینه کردن در راستای تامین سلامت روان آحاد جامعه، به عنوان سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت هرساله به مناسبت هفته سلامت روان در راستای توجه هر چه بیشتر سیاست گذاران، ذینفعان، افراد کلیدی جامعه و جمعیت عمومی، راهبردهایی را به صورت روزشمار در هفته سلامت روان اعلام می‌نماید تا بر ضرورت و اهمیت ارتقای سلامت روان تاکید نماید.

 حمایت قانونی از عرصه سلامت روان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از راهبردهای مهم برای تحقق شعار بهداشت روان، آموزش جمعیت عمومی با هدف افزایش سواد سلامت روان، کاهش برچسب اجتماعی مرتبط با دریافت خدمات سلامت روان و همچنین توسعه فرهنگ خودمراقبتی است.

دکتر سیدجواد حسینی افزود: هفته سلامت روان از 18 تا 24 مهرماه هر سال برگزار می‌شود و امسال سازمان جهانی بهداشت برای دهم اکتبر سال 2022 مصادف با روز جهانی سلامت روان، یک پیام اصلی را در راستای توجه هرچه بیشتر دولت ها، سیاستگذاران، ذینفعان، افراد کلیدی جامعه و جمعیت عمومی به موضوعات مرتبط با سلامت روان با عنوان «سلامت روان برای همه، بیایید آن را به یک باور تبدیل کنیم»، اعلام کرده است.

وی با اشاره به اهمیت توجه به سلامت روان جامعه تصریح کرد: توجه به این بُعد از سلامت سبب تهیه پیش نویس قانون به منظور حمایت از سلامت روان شده است، که با عملیاتی شدن آن بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

امید است سیاست گذاران کشور با توجه به اهمیت موارد یاد شده و همچنین با هدف ترویج سلامت روان همگانی و تحقق عدالت در سلامت، قانون سلامت روان را که از مدتها قبل پیش نویس آن تدوین شده است، در اسرع وقت در مجلس و دولت تصویب و اجرایی کنند.

شناسه خبر 61430