شناسه خبر:43334
1400/4/22 09:54:11

سپهرغرب، گروه خبر: معاون اداره کل حفاظت محیط‌زیست 10 درصد جنگل‌ها و 25 درصد تنوع زیستی کشور را سهم لرستان عنوان کرد.

نبی‌الله قائدرحمتی روز گذشته با بیان اینکه لرستان یکی از استان‌هایی بوده که طبیعت متنوعی را در خود جای داده است، اظهار کرد: درحقیقت طبیعت این استان به‌دلیل ویژگی‌های گوناگون نظیر تالاب‌ها، مناطق پوشیده و متراکم جنگلی، کوهستان‌های سر به فلک کشیده، دشت‌ها، اختلاف ارتفاع و دمای محیط و غیره می‌تواند به یکی از قطب‌های طبیعت‌گردی طبیعی به‌ویژه پرنده‌نگری تبدیل شود.

وی با یادآوری اینکه طبق بررسی‌ها و سرشماری‌های انجام‌شده بیش از 25 درصد تنوع زیستی گونه‌های جانوری کشور در لرستان قرار دارند، افزود: همچنین 236 گونه پرنده در این استان دیده شده‌اند.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست لرستان ادامه داد: برخی محققین این استان را «ایران کوچک» می‌نامند، چراکه تقریباً همه تیپ‌های آب‌وهوایی کشور را دارا است.

به گفته وی بلندترین نقطه این استان اشترانکوه با ارتفاع چهار هزار و 80 متر از سطح دریا در شرق و پست‌ترین نقطه با بلندای 300 متر از سطح دریا در محدوده پلدختر واقع شده است.

قائدرحمتی 10 درصد جنگل‌ها و 25 درصد تنوع زیستی کشور را سهم لرستان عنوان کرد و در ادامه گفت: همچنین 30 رودخانه دائمی با شبکه‌ای به طول حدود دو هزار و 400 کیلومتر، 25 آبشار دائمی، 13 تالاب و دریاچه زیبا «گهر» که در ارتفاع دو هزار و 400 متری قرار گرفته، به‌علاوه 35 قله بالای سه هزار و 500 متر و هزاران نعمت و فرصت الهی دیگر در استان قرار دارند.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به پرنده‌نگری، آن را ازجمله فعالیت‌های درحال رشد عنوان کرد و افزود: روزانه افراد زیادی به این شاخه از گردشگری علاقه‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: این فعالیت اگر در استان با مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح انجام شود، نه‌تنها آسیبی به زیستگاه پرندگان وارد نمی‌کند، بلکه سبب حفظ زیستگاه، صیانت از تنوع زیستی، بالا بردن آگاهی‌های عمومی و بهبود وضعیت معیشتی جوامع بومی می‌شود.

قائدرحمتی اظهار کرد: اگر این فعالیت با مدیریت مناسبی انجام شود، به‌عنوان یکی از معیشت‌های جایگزین مخرب طبیعت در استان می‌توان از آن بهره برد تا ضمن حفاظت از محیط‌زیست، کار نظارت و پایش و ارزیابی زیستگاه‌ها و مناطق طبیعی را به‌صورت مداوم انجام دهد.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست لرستان با یادآوری آنکه هم‌اکنون این نوع گردشگری طبیعی در استان چندان شناخته‌شده نیست، ادامه داد: در همین راستا وظیفه داریم ضمن آموزش‌های لازم و ترویج این فرهنگ زیست‌محیطی با هماهنگی تشکل‌های مردم‌نهاد به نحو مطلوب آن را به علاقه‌مندان و دوست‌داران طبیعت معرفی کنیم.

قائدرحمتی بیان کرد: همچنین زمینه فعالیت مردم بومی و محلی را در این رابطه فراهم کنیم تا از مشارکت مردم در صیانت از محیط‌زیست و تنوع زیستی استان بهره‌مند شویم.

به گفته وی لرستان می‌تواند به یکی از قطب‌های طبیعت‌گردی به‌ویژه پرنده‌نگری تبدیل شود.

شناسه خبر 43334