شناسه خبر:32821
1399/9/11 11:45:35

سپهرغرب، گروه خبر: این‌روزها بچه‌های روستای «چاله‌کند» کبودراهنگ بر بام منازل درس می‌خوانند، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات نبود تجهیزات را مشکل اصلی می‌داند و رئیس شورای روستا هم از عدم توجه به حل مشکل با وجود نامه‌نگاری‌های مکرر گلایه می‌کند.

این‌روزها دانش‌آموزان روستای چاله‌کند از توابع بخش گل‌تپه شهرستان کبودراهنگ در استان همدان با مشکل اینترنت مواجه هستند و مجبورند برای انجام تکالیف بالای پشت بام یا روستاهای اطراف بروند که خطراتی به دنبال دارد.

رئیس شورای این روستا اظهار کرد: روستای چاله‌کند تقریباً در سه کیلومتری غار علیصدر واقع شده و با مشکل آنتن‌دهی مواجه است، بچه‌ها با این وضعیت در خانه‌ها نمی‌توانند تکالیف خود را انجام دهند و مجبورند برای درس خواندن به مناطق مرتفع بروند.

محمدهادی مبرقع با بیان اینکه اینترنت روستا به‌صورت نقطه‌ای عمل می‌کند یعنی جاهای مرتفع اینترنت دارد و مناطق کم‌ارتفاع بدون اینترنت است، گفت: از اواسط روستا به سمت پایین اینترنت وجود ندارد و بچه‌ها مجبورند به جاهای مرتفع بروند تا دسترسی وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در روستای ما دسترسی به تلفن سیمی و خانگی وجود ندارد، عنوان کرد: خیلی‌ها می‌گویند چرا از ADSL و مودم استفاده نمی‌کنیم، چون به تلفن خانگی دسترسی نداریم.

این عضو شورای روستا خاطرنشان کرد: علیصدر تقریباً سه کیلومتر با ما فاصله دارد، اما متصل به فیبر نوری است و اهالی آن روستا تلفن خانگی دارند و می‌توانند از «ADSL» استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه «چاله‌کند» به‌خاطر موقعیت جغرافیایی آنتن‌دهی ضعیفی دارد و در ارتفاع آنتن می‌دهد، گفت: نمی‌گویم آنتن‌دهی نداریم، بلکه ضعیف است و در ارتفاع وجود دارد.

مبرقع با بیان اینکه طبیعتاً باید بچه‌ها در خانه درس بخوانند و نه اینکه بالای پشت بام بروند زیرا این کار خطراتی به دنبال دارد، افزود: چندین‌بار با اداره ارتباطات و فناوری استان نامه‌نگاری کردم، اما رسیدگی نشد؛ چون آن‌ها عنوان می‌کنند که اینترنت وجود دارد و در ارتفاع دستگاه نصب کرده‌اند، پاسخ بنده هم این بود که دستگاه نصب کرده‌اید، اما در ارتفاع و حتی در حضور خودم بوده که داخل روستا آنتن‌دهی ندارد.

وی تصریح کرد: من پدر هستم و نگران فرزندانم، دیگران هم همین‌طور؛ دوست داریم فرزندانمان بدون دغدغه در منزل بنشینند و درس بخوانند، اما این امکان متأسفانه فراهم نیست.

این عضو شورای روستا با بیان اینکه دو دوره عضو شورای روستای چاله‌کند بودم و این مشکل را چهار سال است که پیگیری می‌کنیم و متأسفانه رسیدگی نمی‌شود، گفت: به‌خاطر وضعیت کرونا درس دادن مجازی شده و معلمان هم نمی‌توانند سر کلاس حاضر شوند و به همین خاطر دچار مشکلات یادگیری هستیم.

وی با اشاره به اینکه دو فرزند دارم یکی ابتدایی است و دیگری متوسطه اول، افزود: یک روز معلم یکی از فرزندانم تماس گرفت و گفت چرا فرزندت تکلیف نمی‌فرستد؟ پرسیدم آیا تمام بچه‌های روستا تکلیف می‌فرستند که فرزندم نمی‌فرستد؟ پاسخ داد خیر هیچ‌کس نمی‌فرستند؛ گفتم اینترنت نداریم و بچه‌ها برای ارسال تکلیف سوار موتور می‌شوند و به علیصدر می‌روند، علیصدر خوب آنتن‌دهی دارد، چون تلفن منازل آن‌ها دایر است.

مبرقع با بیان اینکه ما از مسئولین توقع خاصی نداریم و اگر بنا بر خودیاری باشد حاضریم کمک‌هایی داشته باشیم تا مشکل آنتن‌دهی این روستا حل شود، گفت: می‌توانند یک تلفن سیمی یا فیبر نوری بکشند تا هر فردی مودمی تهیه کند و فرزندش داخل منزل درس بخواند و مجبور نشود بالای پشت بام برود.

وی در پاسخ به اینکه به‌دلیل وجود خطرات خانواده‌ها چطور نظارت دارند که فرزندان آن‌ها بر بام منازل درس بخوانند؟ افزود: یک نفر بزرگ‌تر پیش بچه‌ها بوده و مراقب آن‌ها است. افرادی که بالای روستا هستند، دسترسی به اینترنت دارند و کسانی هم که پایین روستاها ساکن‌اند، وقتی فرزندان خود را به بالای پشت بام منازل بالادستی می‌فرستند، یک نفر همراه آن‌ها به‌عنوان محافظ می‌آید تا شیطنت نداشته باشند و خطری آن‌ها را تهدید نکند.

این عضو شورا با بیان اینکه درحال حاضر هم بارندگی شروع شده که با این وضعیت خاطرجمع باشید درس بچه‌ها دیگر تعطیل خواهد شد، گفت: من مشکل فرزندانم را این‌طور حل کرده‌ام که آن‌ها را سوار ماشین کنم و به علیصدر ببرم تا آنجا داخل ماشین با وجود آنتن‌دهی، تکالیف خود را انجام دهند و برگردیم، درصورتی ‌که بسیاری از اهالی خودروی شخصی ندارند و نمی‌توانند این امکان را فراهم کنند.

وی با تأکید به اینکه چهار سال است موضوع را پیگیری می‌کنم و انواع نامه‌نگاری‌ها را داشته‌ام، افزود: نامه‌هایی را برای اداره مخابرات کبودراهنگ، فرمانداری، بخشداری و اداره ارتباطات و فناوری استان ارسال کردم اما ترتیب اثر نداده‌اند.

مبرقع با بیان اینکه بچه‌ها تنها از طریق تلویزیون نمی‌توانند درس بخوانند چون معلم تکلیف می‌خواهد و کلاس اول ابتدایی باید املا بنویسد و نوشتن یاد بگیرد، خاطرنشان کرد: در این وضعیت تلویزیون هم بخشی از مشکل را حل کرده است، اما جای معلم را نمی‌گیرد، چون او به‌خاطر توصیه‌هایی که دارد، بچه‌ها یادگیری بهتری خواهند داشت و ایرادات بهتر رفع می‌شود.

وی تصریح کرد: والدین برخی از دانش‌آموزان سواد آن‌چنانی ندارند و نمی‌توانند به درس و تکلیف آن‌ها برسند و حتماً باید معلم باشد که رسیدگی کند.

این عضو شورا در پاسخ به اینکه آیا بچه‌های روستای چاله‌کند با مشکل تهیه گوشی تلفن همراه هم مواجه هستند؟ گفت: بله، اما تاحدودی حل شده، برخی خانواده‌ها توانسته‌اند یک گوشی تهیه کنند و دو یا سه فرزندشان با آن درس بخوانند؛ اغلب هم قسطی خریدند و کمکی هم در این زمینه نداشتیم، بنده گوشی خودم را دست بچه‌هایم می‌دهم که درس بخوانند و گاهی گوشی بچه‌هایم را دست دیگر بچه‌ها می‌دهیم تا مشکل به این نحو حل شود.

مبرقع با بیان اینکه همه نمی‌توانند گوشی اندروید تهیه کنند اما این دیگر مشکل ماست و از کسی انتظار نداریم چون از ابتدا هم با کمترین امکانات در این روستاها زندگی را ساختیم و می‌سازیم، عنوان کرد: در روستای چاله‌کند تقریباً 50 دانش‌آموز ابتدایی و 30 دانش‌آموز متوسطه درس می‌خوانند و 10 تا 12 نفر هم دانشجو هستند، بنده به‌عنوان شورای روستا از طرف دانشجوها تحت فشارم و می‌گویند کاری نمی‌کنم؛ درحالی ‌که نامه‌نگاری‌ها و پیگیری‌ها را انجام داده‌ام، اما ترتیب اثر نداده‌اند.

وی با اشاره به اینکه روستای ما 450 نفر جمعیت دارد و 100 خانوار، گفت: با وجود امکانات کم اما به درس و مدرسه اهمیت می‌دهیم، افرادی هستند که درس خوانده و به جاهایی رسیده‌اند که می‌توان به چند نظامی و یک خلبان که در فرودگاه بین‌المللی فعالیت دارد، اشاره کرد.

به سراغ مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان رفتیم تا صحبت‎های ایشان را هم در این خصوص بشنویم، مجتبی ساکی در این زمینه اظهار کرد: متأسفانه این‌روزها هرکسی عکسی می‌گیرد و در فضای مجازی منتشر می‌کند و تصور می‌کند به این نحو باید حقش را بگیرد که این خوب نیست.

ساکی اظهار کرد: عکس‌هایی که از بچه‌های روستای چاله‌کند کنار هم بالای پشت بام گرفته‌اند، چه کاری بوده؟ خب سر کلاس حاضر شوند که بهتر است.

وی با بیان اینکه ازلحاظ داریو تستی که در روستای چاله‌کند انجام داده‌ایم آنجا هم ازلحاظ ایرانسل و هم همراه اول پوشش قابل قبولی دارد، گفت: عکس‌هایش موجود است و با حضور کارشناسان ما در روستای چاله‌کند و انجام داریو تست این روستا ازلحاظ شاخصی که سازمان تنظیم اعلام کرده، هم پوشش کامل ایرانسل و هم همراه اول را دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان با اشاره به آنکه ما با شورای این روستا که پیگیر است صحبت کرده‌ایم و اذعان می‌کند اینترنت دارد و نمی‌دانم دیگر چه می‌خواهند ضمن اینکه سایت همراه اولی که آنجا را پوشش می‌دهد در برنامه ارتقا قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: اگر تأمین تجهیزات شود، ارتقا خواهیم داد، اما هم باید تجهیزات باشد و هم همه‌جا تعطیل نباشد.

وی با تأکید به آنکه این روستا پوشش اینترنت قابل قبولی دارد البته نمی‌گوییم مطلوب است اما در برنامه ارتقا بوده و اگر تجهیزات تأمین شود مشکل را حل خواهیم کرد، افزود: متأسفانه درحال حاضر به تعداد مورد نیاز تجهیزات وجود ندارد.

ساکی گفت: انتظار این است که به‌خاطر کنترل کرونا با دوسوم ظرفیت کار کنیم و از طرفی هم باید با سرعت دو سال پیش کار را پیش ببریم، درصورتی ‌که محدودیت داریم و کارشناسان ما هم مبتلا به کرونا شده‌اند و سر کار حاضر نیستند و یا تهران هم کلاً تعطیل است و از مرکز هم باید تجهیزات وارد شود؛ وقتی تجهیزات تأمین شود، کار را انجام می‌دهیم و این موضوعات هم مطرح نیست.

وی با بیان اینکه برای ما هم مهم است که بتوانیم روستایی را در این تعطیلات پوشش دهیم و قطعاً کار را تعطیل نخواهیم کرد، افزود: به شورای روستا هم گفتم که اگر می‌توانید عکس‌ها را برای وزیر ارتباطات بفرستید تا تجهیزات در اختیار ما قرار گیرد و کار را انجام دهیم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان با تأکید بر اینکه مشکل اصلی ما تجهیزات است و پول نیست، گفت: از ابتدای کرونا بیش از 20 سایت همراه اول را ارتقا داده‌ایم و ایرانسل هم همین‌طور، درحال حاضر آمار دقیقی از آن ندارم و تمام تلاش ما هم رفع مشکلات بوده است.

وی با اشاره به آنکه این اقدامات کار دو سال بوده اما از ابتدای کرونا کار به‌سرعت پیش رفته است، خاطرنشان کرد: نزدیک به 100 روستای استان اینترنت ندارند و آمار موجود است و ما هم اولویت‌هایی را لحاظ کرده‌ایم، اما گاهی انتظاراتی هم هست و نمی‌دانیم چه باید کرد، چون تجهیزات اجازه نمی‌دهد.

ساکی با بیان اینکه درحال حاضر گفته شده ادارات تعطیل باشند اما بنده 50 درصد نیروها را سر کار آورده‌ام تا کار انجام دهند که حتی یک روستا مشکلش حل شود کار مهمی انجام داده‌ایم، گفت: درحال حاضر 50 درصد کارکنان ما سر کار هستند، درصورتی ‌که نباید باشند، چون ما طراحی و پشتیبانی هستیم و خدمات‌رسان مستقیم مانند مخابرات و ایرانسل نیستیم تا مشکل قطعی و خرابی سریع رفع شود.

وی ادامه داد: ازلحاظ قانون ما نباید سر کار باشیم، اما 50 درصد نیروها را به محل کار آورده‌ام و 50 درصد هم دورکاری می‌کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات همدان با بیان اینکه نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی و آگاهی مهم است و باید مردم بپذیرند که محدودیت‌هایی وجود دارد و شرایط کار به چه نحوی بوده، گفت: شاید توضیحات مشکل آن‌ها را حل نکند، اما ممکن است درک کنند وضعیت به چه منوال بوده و قطعاً تلاش ما هم رفع مشکلات است.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود این روستا به فیبر نوری نیاز دارد و روستایی مثل علیصدر درصورتی که چند کیلومتر با آنجا فاصله ندارد چنین امکاناتی را دارد و مشکلی وجود ندارند، افزود: پوشش تلفن همراه روستای چاله‌کند از روستای بالاتر است و ارتباطی به فیبر ندارد و اگر سایت ارتقا یابد، کاملاً پوشش تأمین می‌شود.

ساکی با بیان اینکه وقتی می‌گویم پوشش اینترنت همراه اول و ایرانسل این است که از سایت‌های دیگر هم سیگنال می‌گیرد، گفت: سایت اصلی پوشش تلفن همراه در روستای چاله‌کند در روستای بالادستی است، اما همراه اول و ایرانسل از سایت‌های دیگر نیز سیگنال می‌گیرند و تنها از یک سیگنال نیست، درصورتی که اگر سایت اصلی و نزدیک‌ترین ارتقا یابد، مشکل آنجا هم حل خواهد شد و در برنامه هم هست.

وی با اشاره به آنکه اگر این مشکل حل شود نیازی به فیبر نبوده و در آنجا توسعه تلفن ثابت سیمی جزء برنامه نیست، افزود: جالب است که حتی روستاهایی که تلفن سیمی دارند می‌گویند خوب نیست و همراه اول می‌‌خواهند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان در گفتگو با فارس، تصریح کرد: درحال حاضر در روستای چاله‌کند پوششی که وجود دارد ایرانسل، همراه اول و غیره است، درصورتی که در روستایی یک سیگنال وجود دارد و هیچ‌کدام از این پوشش‌ها نیست.

شناسه خبر 32821