استاندار همدان:
سگگردانی سلامت و امنیت مردم را تهدید میکند
استاندار همدان با اشاره به رشد آمار سگگزیدگی و گلایههای مردمی در این خصوص، گفت: سگگردانی یکی از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بهشمار میرود که سلامت و امنیت شهروندان را با تهدید روبهرو می کند.
ظهر روز یکشنبه دومین نشست شورای فرهنگی عمومی استان همدان طی سال جدید در سالن جلسات استانداری استان برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان در این نشست با تبریک دهه کرامت، گفت: از فضای حسینیهها برای فعالیت اقتصادی و فرهنگی در همدان میتوان استفاده کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین حبیبالله شعبانیموثقی اظهار کرد: از دستاندرکاران اجرای طرح نور که با محبت و زبان لین اتفاق میافتد و شئونات اسلامی رعایت میشود، قدردانی میکنم.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد شود ۳۱ اردیبهشتماه بهنام «روز باباطاهر» در تقویم رسمی کشور ثبت شود، گفت: برای ثبت آیین «چال قامدین» ابهام وجود دارد و فعلاً باید بماند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه تغییر نام بلوار را میشود پیگیری کرد، افزود: یک جلسه مستقل تشکیل شود تا بررسی کنیم چطور میتوان از فضای برخی حسینیهها استفاده کرد.
وی با تأکید بر اینکه برخی حسینیهها در طول سال بیش از ۱۰ بار باز نمیشوند اما گاهی فعالان اقتصادی جایی برای فعالیت ندارند و مشکل مکان دارند، گفت: باید در مورد این موضوع بحث شود و اوقاف و متولیان پای کار بیایند و نظر بدهند.
حجتالاسلاموالمسلمین شعبانیموثقی در مورد معضل سگگردانی نیز ابراز کرد: کاش در این جلسه از انجمن حمایت از حیوانات هم حضور داشته باشند، چراکه در این حوزه به لسان مشترک با مخاطب نیاز داریم؛ ضمن اینکه به نظر میرسد ایجاد لسان مشترک توسط مجموعه دامپزشکی و بهداشت با آگاهی در مورد آلودگی سگگردانی، میتواند مورد توجه باشد.
وی بیان کرد: مسئله دیگر این است، محصولات سگگردانی را چه کسی وارد میکند و چه کسی عرضه میکند؟ وقتی محصولی را به بهترین شکل عرضه میکنیم، انتظار داریم نوجوان ما جذب نشود؟ درواقع این شدنی نیست!
امامجمعه همدان گفت: مجوزهایی که در حوزه سگ داده میشود، باعث ترویج سگگردانی خواهد شد؛ باید راهکار داده شود و مطالبات از نمایندگان مجلس صورت گیرد، چون خلأ قانونی وجود دارد.
استاندار همدان نیز با اشاره به رشد آمار سگگزیدگی و گلایههای مردمی در این خصوص، گفت: سگگردانی یکی از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بهشمار میرود که سلامت و امنیت شهروندان را با تهدید روبهرو می کند.
علیرضا قاسمیفرزاد اظهار کرد: هشت هزار و ۱۶۳ مورد حیوانگزیدگی سال قبل در استان ثبت شده که نسبت به سالهای گذشته رشد بالایی داشته است.
وی ادامه داد: اغلب مردم دارالمؤمنین و دارالمجاهدین همدان اهل دین و طهارت هستند و نمونههای اندکی که در جامعه دیده میشود، به جهت تبلیغ فرهنگ منحط غربی است.
استاندار همدان برخورد با معضل سگگردانی را از مطالبات جدی مردم دانست و گفت: ضعف در فراهم کردن سرگرمی، کمبود برنامه برای پُر کردن اوقات فراغت، احساس تنهایی و فاصله بین والدین و فرزندان و همچنین کاهش ارتباط با خویشاوندان و همسایگان، ازجمله عوامل شیوع سگگردانی میان جوانان است.
قاسمیفرزاد اظهار کرد: استفاده از نظر متخصصان در جلوگیری از این معضل فرهنگی باید جنبههای اقناعی داشته باشد، زیرا گسترش این فرهنگ منجر به بیماریهای ناشناخته میشود.
وی ادامه داد: حیوان باید در محیط آزاد و مناسب زندگی کند، اما بشر او را محدود و از حالت فطری خود خارج میکند که آسیبزا میشوند.
استاندار همدان گفت: دستورالعمل نحوه مواجه با سگها سالهای قبل توسط سازمان شهرداریهای کشور مصوب شده است و باید با سگگردانی بهشدت مقابله و برخورد منطقی شود تا به ایجاد بیماریهای ناشناخته منجر نشود.
استاندار همدان سگهای صاحبدار را مهمترین عامل وقوع حیوانگزیدگی در این استان برشمرد و افزود: ۷۵ درصد سگگزیدگیها توسط سگهای صاحبدار ثبت شده است.
قاسمیفرزاد با تأکید بر اینکه در حوزه اجتماعی برخورد ویژه با سگگردانی انجام شود، اظهار کرد: مجموعههای فرهنگی با آگاهسازی، تقویت فرهنگ معنوی و مذموم شمردن سگگردانی، از ترویج این حرکت جلوگیری کنند.
وی با قدردانی از هماهنگی و انسجام در استان، گفت: توجه به مسائل فرهنگی باید تکلیفی برای همه مسئولان باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ثبت روز ۳۱ اردیبهشتماه بهنام روز باباطاهر در تقویم ملی کشور پیگیری شود، افزود: امور مربوط به دکههای فروش کالاهای فرهنگی و روزنامهها به زیرمجموعه فرهنگی شهرداری منتقل و بهعنوان مصوبه اعلام شود.
قاسمیفرزاد اظهار کرد: به همت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، نهضت احیای بناهای تاریخی آغاز شده و با سرعت خوبی درحال اجرا است؛ زیرا بافتهای فرسوده و فضاهای مخروبه محیطهای ناامنی را ایجاد کرده بود که میتوانست منشأ آسیبهای اجتماعی شود.
* برخورد با پدیده سگگردانی نیازمند قوانين بازدارنده است
فرمانده انتظامی استان همدان نیز با اشاره به مطالبه مردم برای برخورد با پدیده سگگردانی در همدان، گفت: در این موضوع قوانين بازدارنده نداریم؛ اخيراً پيگيریهایی شده كه اميدواريم هرچه زودتر تعيين تكليف شود.
سردار سلمان امیری با بیان اینکه سگگردانی مایه تأسف است و این نفوذ فرهنگ عادی نیست بلکه برنامه دشمن برای حذف و دوری از فرهنگ دینی است، اظهار کرد: اینکه بهجای فرزندآوری سگگردانی جایگزین میشود، قطعاً آسیبهایی دارد.
وی با بیان اینکه سگگردانی مشکلات امنیتی را برای مردم ایجاد میکند و برخورد با سگگردانی نیز مطالبه عمومی است، عنوان کرد: غالب مردم سگگردانی را برنمیتابند و از مسئولان مطالبه دارند که برای جمعآوری سگها اقدام کنند.
فرمانده انتظامی استان همدان با بیان اینکه پروندههای متعددی درخصوص شکایت برای سگگردانی داریم البته با مشکلات قانونی زیادی هم مواجه هستیم و مجازاتها کافی و بازدارنده نیست، اضافه کرد: تردد سگها در پارکها باعث وحشت مردم میشود و با ما تماس میگیرند؛ وقتی با صاحب سگ برخورد و توقیف انجام میشود، میبینیم جای نگهداری برای این حیوانات پیشبینی نشده و همین موضوع مشکلساز شده است.
وی با تأكيد بر اينكه ورود پلیس برای مقابله با سگگردانی مطالبه مردم است و ما مستقيم نمیتوانیم ورود کنیم، افزود: بايد قوانين بازدارنده برای اين موضوع تدوین شود؛ اخيراً پيگيریهایی شده كه اميدواريم هرچه زودتر تعيين تكليف شود.
امیری در ادامه با بيان اينكه جای فراجا در کمیته فرهنگ و اقتصاد و تعلیم و تربیت خالی است، خواستار نگاه ويژه به اين موضوع شد و ادامه داد: از مردم و مسئولان استان قدردانی میکنم که فراجا را در طرح نور کمک کردند و آثار و نشانههای مثبت اين طرح را در جامعه میبینیم.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از افرادی که خود کشف حجاب داشتند از اجرای این طرح قدردانی میکنند، با عنوان اینکه آگاهی لازم به آنها داده شده است، گفت: به دنبال این هستیم تجمع مردمی خوبی را در حمایت از عفاف و حجاب در استان با حضور سردار رادان، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم.
* پیگیری ثبت آیین مذهبی «چالقامدین» در همدان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با اشاره به پیگیری ثبت آیین «چالقامدین» بهعنوان میراث مذهبی و نمایشی در استان، ابراز کرد: «چالقامدین» مكان مقدسی بود كه در آن گروهی برای همركاب شدن با امام عصر (عج) دعا و نذر میكردند که دنبال این هستیم تا این آیین را احیا کنیم.
مسعود ویژه اظهار کرد: گروهی از شعرا و دغدغهمندان حوزه شعر و ادب فارسی پیگیر روز ۳۱ اردیبهشتماه به نام شاعر و ادیب همدان « باباطاهر» هستند.
وی گفت: در همین راستا سال گذشته موضوع پیگیری و برنامههای خوبی طی این روز در استان برگزار شد و امسال هم با همکاری شهرداری برنامههایی را برای اجرا خواهیم داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان طی درخواستی عنوان کرد: طی مصوبهای روز ۳۱ اردیبهشتماه در تقویم رسمی بهنام «روز باباطاهر» نامگذاری شود.
ویژه ادامه داد: گروهی از ادیبان مکاتباتی داشتند مبنی بر اینکه واژه بلوار که فرانسوی است، تغییر یابد و پیشنهاد «گلبار» داده شده که پیگیر این موضوع هم هستیم.
وی با تأکید بر لزوم ساماندهی دکههای مطبوعاتی، گفت: نگاه به دکه، نگاه عرضه مواد غذایی و یا سیگار است؛ میطلبد این دکهها از ذیل سازمان میوه و ترهبار خارج شوند و ذیل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری فعالیت کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به مشکل جا و مکان برخی از مجموعههای فرهنگی، افزود: مجموعههای متعدد فرهنگی در استان با مشکل مکان اجرا مواجه هستند و از طرفی حسینیههای متعددی داریم که تنها در ابتدای محرم فعال هستند، از فضای این حسینیهها میتوان برای چنین مجموعههایی بهره برد.
وی ادامه داد: مجموعههای قرآنی مانند جامعهالقرآن سالانه هزینه زیادی بابت اجاره میدهند و از طرفی برخی حسینیهها خالی است و میتوان از ظرفیت آنها برای چنین مجموعههایی بهره برد.
ویژه در ادامه سخنانش به آسیب فرهنگی سگگردانی پرداخت و گفت: موارد بالای حیوانگزیدگی در استان نگرانکننده است، دو موضوع در این خصوص مطرح است؛ اینکه متولی ساماندهی سگهای ولگرد شهرداری است و طی دو سال اخیر هم تعداد این حیوانات در شهر همدان بیشتر شده و دوم اینکه ترویج فرهنگ غربی سگگردانی را شاهد هستیم.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ ناهنجار غربیها را در کشور شاهد هستیم و باید در استان راهکاری برای این موضوع اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: برخی مغازهها اقدام به فروش خوراک سگ میکنند و ماههای اخیر در استان نیز تعداد آنها افزایش یافته که میطلبد این موضوع ساماندهی شود.
منبع: خبرگزاری فارس
شناسه خبر 82474