سپهرغرب، گروه اقتصادی: یک فعال حوزه کار معتقد است قبل از گنجاندن رشته های دانشگاهی در دفترچهها بهتر است بازار کار مناطق مختلف را بررسی و بر اساس نیازسنجی بازار آن مناطق رشتهها را تعریف کنیم.
فتحاله بیات درباره همکاری وزارت کار و وزارت علوم در خصوص متناسبسازی رشتههای دانشگاهی اظهار کرد: این طرح خوب است هرچند که باید سالها قبل به این سمت حرکت میکردیم ولی باز هم جای امیدواری دارد و انتظار میرود همکاری دستگاههای مربوطه به آمایش سرزمینی رشتههای دانشگاهی کمک کند.
وی افزود: در مورد گنجاندن رشتههای دانشگاهی در دفترچهها معتقدم که ابتدا باید تحقیق کنیم و ببینیم بازار کار در مناطق مختلف کشور چه چیزی را میطلبد سپس بر اساس نیازهای بازار آن مناطق رشتههای دانشگاهی را تعریف کنیم.
این فعال حوزه کار متذکر شد: در هر استان و منطقه یکسری محصولات بازار کار دارند که ما باید نسبت به کشش مناطق در مورد رشتههای بازار کار برنامهریزی و این رشتهها را در آنها بومیسازی کنیم.
بیات گفت: کشور ما چهار فصل است و یکی از مزیتهای خوبی که دارد این است که میتوانیم در تابستان میوه زمستان و در زمستان میوه تابستانی را تولید و برداشت کنیم لذا باید مناطقی که این قابلیت را دارند شناسایی و رشتههای کشاورزی را متناسب با این مناطق تعریف کنیم.
به گفته این فعال حوزه کار در حال حاضر برخی استانها با مشکل آب مواجه هستند در حالی که سالهای سال است در این استانها صنایع آب بر تأسیس شده است.
وی افزود: ذوب آهن به آب فراوان نیاز دارد و طبق گفته متخصصان بهتر است این گونه صنایع که نیاز مبرم به آب دارند در مناطق آب خیز راهاندازی شوند. چه لزومی دارد در مراکز کویری یا استانهایی که منابع آبی وجود ندارد، کارخانه ذوب آهن ایجاد شود و آب مورد نیاز آن از شهرهای دیگر تأمین شود و زندگی مردم آن مناطق را دچار مشکل کند؟
بیات خاطرنشان کرد: ما باید محصولات کشاورزی و صیفی را بر اساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور در مناطقی پرورش بدهیم که بهتر محصول میدهد و منابع آبی کم نیاز دارد.
این فعال حوزه کار در پایان بر لزوم استفاده از تجربه کشورهای دیگر در بحث تعیین رشتههای دانشگاهی و بررسی شرایط این کشورها تأکید کرد.
شناسه خبر 50234