کد خبر : 61511
تاریخ : 1401/7/28
گروه خبری : استان‌ها

استاندار کرمانشاه:

شرایط کنونی کمیسیون ماده 100 باید اصلاح شود

کیوان کاشفی: کرمانشاه رتبه پنجم صادرات ایران را به خود اختصاص داد

«بهمن امیری‌مقدم» در هشتادمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان در استانداری افزود: من‌بعد هیچ پرونده ای در این کمیسیون بدون حضور مالک و اینکه برای نماینده استانداری مسجل نشود که شخص مالک یا نماینده وی حضور ندارند نباید رسیدگی شده و باید از جلسه خارج شود.
وی با بیان اینکه گرفتن پول از سوی برخی شهرداران از مالکان قبل از برگزاری جلسه کمیسیون تخلف و جرم محسوب می‌شود و فرد متخلف باید به دستگاه قضایی معرفی شود یادآور شد: چنانچه این امر مشاهده شود شهردار آن منطقه بلافاصله باید عزل شود.
امیری‌مقدم، با بیان اینکه این امر نوعی دریافت رشوه و اختلاس محسوب می‌شود، گفت: باید شهرداری زمینه حضور مالکان پرونده‌ها را در کمیسیون ماده 100 حتی در جلسات بدوی آن فراهم سازد تا از حقوق خود دفاع کنند.
استاندار کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه وضعیت نابسامان و بی‌انضباطی که در شهر کرمانشاه وجود دارد بسیار نگران‌کننده بوده و دائم هم در حال تکرار است، افزود: با مدیران متخلف شهرداری برخورد جدی شده و در صورت لزوم به دستگاه قضایی و کمیسیون تخلفات اداری معرفی می‌شوند.
حادته متروپل نباید در کرمانشاه تکرار شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود همچنین با انتقاد از کیفیت نامناسب ساخت و سازها در این شهر ادامه داد: هم اکنون ساختمان‌های موجود در پارکینگ شهرداری و ازدحام و ترافیک موجود در این منطقه بسیار نامناسب بوده و باید علاوه بر ساماندهی این امر بر کیفیت ساختمان‌های آن نیز نظارت جدی شود.
امیری‌مقدم، با بیان اینکه بسیاری از ساختمان‌ها حتی فاقد پروانه ساخت نیز هستند و به دلیل کیفیت بد ساخت آنها اصلا نباید پروانه برای آنها صادر شود، گفت: هر بنایی که فاقد کیفیت لازم بوده و استاندردهای لازم در ساخت و ساز را رعایت نکرده باشد باید از احداث آن جلوگیری شده و پلمپ شود زیرا ما نمی خواهیم اتفاقی مشابه ساختمات متروپل آبادان در این شهر تکرار گردد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به این امر که شهرداری باید از تخلفات جلوگیری کند نه اینکه برای درآمدزایی خود زمینه تخلف را فراهم سازد، افزود: شهرداری باید برای خود درآمد پایدار ایجاد کند زیرا تکیه کردن بردرآمدهای کمیسیون ماده 100 به هیچ عنوان اصولی و منطقی نیست.
وی کسب درآمد از محل کمیسیون ماده 100 را مساوی با متلاشی شدن شهر دانست و اظهار کرد: وارد ساختن مردم به پرداخت جرایم در این کمیسیون یک نوع خیانت به شهر محسوب می‌شود.
سازمان بازرسی باید ورود پیدا کند
امیری مقدم با بیان اینکه این مشکل چندین بار با مدیران و مسوولان شهرداری تذکر داده شده و متاسفانه توجهی به آن نشده است گفت: آن دسته از مدیران شهرداری که با وجود تذکرات لازم باز به تخلف خود ادامه می‌دهند لیاقت حضور در شهرداری را نداشته و به همراه مافوق خود باید به کمیسیون تخلفات اداری معرفی شوند.
وی با درخواست از سازمان بازرسی برای ورود به این موضوع افزود: در کنار برخورد دستگاه‌های نظارتی و قضایی با این تخلفات شورای شهر هم نسبت به این امر باید واکنش نشان داده و برخوردهای لازم را انجام دهد.
امیری‌مقدم همچنین با انتقاد از عدم نظارت سازمان نظام مهندسی با تخلفات انجام شده در حوزه ساخت و سازها نیز یادآور شد: متاسفانه در کنار دستگاه‌های دست اندرکار این امر خود استانداری نیز در این زمینه ضعیف عمل کرده است.
وی گفت: هم اینک مشاهده می‌شود در شلوغ ترین و پرترافیک ترین نقاط شهر ساختمان‌های تجاری ساخته شده اند بدون آنکه حتی برای یک خودرو فضای پارکینگ پیش بینی شود، چرا مسوولان تاکنون با این تخلفات برخورد نکرده اند و خواب بوده اند.
در ادامه این جلسه شماری از مسوولان حاضر در جلسه نیز به بیان نظرات و انتقادات خود در این حوزه پرداختند.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به اهمیت صادرات برای اقتصاد استان و بنگاه‌های اقتصادی، یکی از مهمترین راهکارهای توسعه صادرات را حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی دانست.
کیوان کاشفی با بیان اینکه کرمانشاه یک استانی صادراتی بوده و سبقه طولانی در حوزه تجارت خارجی دارد، افزود: بر اساس آمارها طی سال 1400، کرمانشاه رتبه پنجم صادرات ایران را به خود اختصاص داد که بیانگر جایگاه استان در حوزه صادرات کشور است.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران ابراز امیدواری کرد، افق صادرات کرمانشاه همچنان روشن باشد، زیرا توسعه صادرات کرمانشاه هم برای استان و هم کشور نتایج مثبتی دارد.
وی اشاره‌ای هم به مزایای صادرات برای بنگاه‌های اقتصادی داشت و تصریح کرد: واحدهای صادرات محور هم از نظر اشتغال و هم تولید، در برابر تکانه‌های اقتصادی مقاوم‌تر هستند.
کاشفی از پتانسیل‌های استان که می‌تواند به رونق تجارت استان کرمانشاه کمک کند نیز یاد کرد و افزود: وجود منطقه آزاد تجاری قصرشیرین، منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب و پنج مرز رسمی از جمله این مزایا است.
وی توسعه صادرات استان را نیازمند ملزوماتی از جمله فراهم کردن زیرساخت‌های مرزی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مواردی که می‌تواند به رونق صادرات و معرفی توانمندی‌ صادراتی واحدهای تولیدی استان کمک کند، حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه حضور اخیر کرمانشاه در نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان سلیمانیه عراق در قالب یک پاویون و با حضور 13 شرکت استان را نمونه موفقی از حضور بین‌المللی شرکت‌های کرمانشاه اعلام کرد و افزود: با توجه به هزینه بالای شرکت در نمایشگاه‌ها و اینکه معمولا یارانه‌ای هم به آن اختصاص نمی‌یابد، تلاش کردیم همواره با در نظر گرفتن تخفیفات و امکانات، واحدهای تولیدی را برای حضور در نمایشگاه‌ها ترغیب کنیم.
کاشفی اظهار کرد: حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی می‌تواند عامل جهش برای صادرات و پل ارتباطی بین واحدهای تولیدی و صادراتی با بازارهای جهانی باشد.
وی در ادامه به معضلات کمیسیون ماده 100 هم اشاره کرد و با بیان اینکه بر اساس مصوبات شورای گفت‌وگو مقرر شد مالک یا نماینده وی در جلسات کمیسیون ماده 100 حضور داشته باشد، افزود: متاسفانه اگرچه در اکثر شهرستان‌ها استقبال خوبی از این موضوع داشتیم، اما در خود شهر کرمانشاه هنوز اجرایی نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه عدم حضور مالک در این جلسات را عاملی برای تضییع حقوق وی دانست و تاکید کرد: این درحالیست که 27 تا 30 درصد اقتصاد استان در بخش ساخت و ساز است و باید با فعالین این عرصه تعامل بیشتری صورت گیرد.
کاشفی در پایان بر لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای در کرمانشاه نیز تاکید و گفت: با توجه به اینکه با بحران آب و محیط زیست مواجهیم، راهی نداریم جز اینکه مانند سایر کشورها به سمت کشت‌های گلخانه‌ای برویم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه گلخانه‌ها چندین برابر بهره‌وری بیشتری نسبت به کشاورزی سنتی دارند، گفت: باید به سمت توسعه گلخانه‌های بزرگ مقیاس برویم.
بهزاد باباخانی توسعه گلخانه‌ها را یکی از سه ماموریت اصلی جهاد کشاورزی دانست و افزود: حرکت به سمت کشت گلخانه‌ای از چند جنبه حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه بهره‌وری بالای کشت محصولات گلخانه‌ای مهمترین دلیل برای توسعه گلخانه‌ها است، اظهار کرد: کشت گلخانه‌ای مصرف آب را یک ششم تا یک دهم کاهش می‌دهد و به علاوه میزان تولید آن حدود 10 برابر کشت سنتی است.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری از سوی دیگر اشتغالزایی هر یک هکتار گلخانه نیز هفت تا هشت برابر کشت سنتی است که مجموع این موارد باعث شده بهره‌وری در بخش گلخانه‌ها چندین برابر کشاورزی سنتی باشد.
باباخانی با اشاره به کمبودی که کرمانشاه در زمینه گلخانه‌ها دارد، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم با استان‌های دیگر رقابت کنیم، باید به سمت گلخانه‌های بزرگ مقیاس ده‌ها و حتی چند صدهکتاری برویم.
وی جذب سرمایه‌گذاران برای توسعه گلخانه‌ها را ضروری دانست و تاکید کرد: برای این منظور نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌ها هستیم، اما متاسفانه هم اکنون زیرساخت‌های شهرک‌های کشاورزی کرمانشاه چندان مناسب نیست.
ایرج بهرامی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه نیز با اشاره به عقب بودن کرمانشاه در زمینه کشت گلخانه‌ای که عمدتا بواسطه دسترسی به اراضی حاصلخیز و آب کافی در سالیان گذشته رخ داده، تاکید کرد: در سال‌های اخیر با شروع خشکسالی‌ها، کشت گلخانه‌ای نیز در کرمانشاه توسعه یافت.
وی ادامه داد: البته کرمانشاه سابقه خوبی در زمینه شهرک‌های گلخانه‌ای دارد، برای مثال شهرک گلخانه‌ای قصرشیرین که ساخت آن به 20 سال قبل برمی‌گردد و اکنون فعال است نمونه موفقی از گلخانه در کرمانشاه به شمار می‌رود.
بهرامی از مزایای کشت گلخانه ای هم یاد کرد که افزایش بهره وی، امنیت غذایی، صرفه جویی در منابع آب و خاک و اشتغالزایی بیشتر از جمله این موارد است.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه با اشاره به اینکه اکنون در جهان سه میلیون هکتار گلخانه داریم که 21 هزار هکتار آن در ایران واقع شده، افزود: کرمانشاه نیز با داشتن 170 هکتار، سهم هفت دهم درصدی از گلخانه‌های کشور را دارد.
به گفته بهرامی، از این 170 هکتار حدود 55 هکتار آن در مرحله تولید و 116 هکتار در دست احداث است که از گلخانه‌های مهم در دست احداث می‌توان به مجموع 26 هکتاری اسلام آبادغرب (کوثر)، گلخانه 22 هکتاری شرکت صنعت سبز ملیکا و سایبان باغ 40 هکتاری مدرن درود فرامان اشاره کرد.
وی از صدور 465 مورد مجوز برای گلخانه‌های استان خبر داد و با بیان اینکه تلاش شده انحراف گلخانه‌ها به کمترین مقدار بررسد، گفت: خوشبختانه در شش ماه گذشته حتی یک مورد هم انحراف از صدور محوز نداشتیم.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی کرمانشاه تعداد شاغلین کنونی گلخانه‌های استان را نیز 600 نفر اعلام کرد.
بهرامی با اشاره به مهمترین موانع پیش روی توسعه گلخانه‌ها در کرمانشاه، اظهار کرد: اکنون بزرگترین مانع کمبود سرمایه گذار است، زیرا ایجاد یک گلخانه که کوچک مقیاس نبوده و صرفه اقتصادی داشته باشد بین 10 تا 15 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
رمضان رویین تن مشاور کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز از مزایای کشت گلخانه ای یاد کرد و گفت: یک هکتار گلخانه معادل هزار هکتار کشت دیم سنتی گندم و جو اشتغالزایی و معادل 150 تا 200 هکتار کشت دیم درآمد دارد.
وی افزود: با توجه به محدودیتی که در دسترسی به منابع آبی داریم، حرکت به سمت کشت گلخانه‌ای ضروری است.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/61511