کد خبر : 54267
تاریخ : 1401/1/27
گروه خبری : استان‌ها

کشاورزان کردستان نسبت به مبارزه با آفت سن اقدام کنند

فریدون حامدی اظهار کرد: کشاورزان استان با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی و یا کلینک‌های گیاه پزشکی سم مناسب را برای مبارزه با علف‌های برگ پهن و نازک برگ تهیه و در اسرع وقت اقدام به سم‌پاشی کنند.

وی افزود: علف‌های هرز علاوه بر جذب رطوب خاک و مواد غذایی، می‌تواند منبعی برای آفات و بیماری‌ها در مزارع گندم و جو باشند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: بیش از 630 هزار هکتار از اراضی استان کردستان در سال جاری زیرکشت گندم و جو قرار گرفته است که 90 درصد این اراضی به‌صورت دیم کشت شده است و در حال حاضر اکثر مزارع گندم و جو استان در مرحله پنجه قرار دارند.

حامدی تصریح کرد: بهترین زمان برای کنترل موثر آفت سن گندم در این مرحله (سن به‌صورت مادر) می‌باشد و توصیه بر این است که قبل از تخم‌ریزی ابن آفت و تکثیر آن سمپاشی انجام شود.

وی افزود: برای کنترل علف‌های هرز نیز تا مرحله بند دوم ساقه گندم فرصت سم‌پاشی در مزارع وجود دارد.

  احتمال طغیان سن درمزارع گندم و جو کردستان

وی ادامه داد: با توجه به پایش‌هایی که کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در مزارع گندم و جو انجام داده‌اند، احتمال طغیان سن در مزارع گندم و جو استان پیش‌بینی شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: کشاورزان با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی استان نسبت به مبارزه با سن غلات اقدام کنند.

حامدی تصریح کرد: باید سم‌پاشی مزارع گندم و جو برای جلوگیری از تخم‌ریزی سن مادر و طغیان سن در زمان مناسب و با مشورت کارشانسان و متخصصان صورت بگیرد.

وی اضافه کرد: دمای بالای هوا در این مدت باعث افزایش جمعیت سن شده و باید کنترل سن غلات در مرحله سن مادر از اولویت‌های زارعان استان باشد.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/54267