سپهرغرب، گروه استانها - طاهره ترابیمهوش: فرماندار شهرستان همدان با اشاره به اینکه در تلاش هستیم که بر اساس طرح بازآفرینی شاهد تغییر و توسعه محلات کمبرخوردار باشیم، تصریح کرد: از اینکه خضر بهعنوان پایلوت طرح نهاد توسعه محله در این ستاد مصوب شد، خوشحال هستم و امیدوارم در اجرای این طرح در قالب بازآفرینی محلات، همچنان گذشته حائز رتبه نخست کشور باشیم.
علی تعالی در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری ضمن گرامیداشت فرارسیدن ایام محرم با بیان اینکه از زحمات شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی و دیگر دستگاههای خدماتی بابت تحرکی که در مناطق کمبرخوردار طی چندسال اخیر داشتهاند کمال تشکر را دارم، گفت: در گذشته طی بررسی محلات بازآفرینی، متأسفانه وضعیتی نامطلوب را شاهد بودیم؛ حتی اغلب معابر خاکی بوده و شاهد ساماندهی آنها نیز نبودیم.
تعالی افزود: اما طی چند سال اخیر بسیاری از زیرساختها در این محلات فراهم شده، با این وجود هنوز هم بازآفرینی در اینگونه محلات از اولویتهای ماست.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم که بر اساس طرح بازآفرینی شاهد تغییر و توسعه این محلات باشیم، تصریح کرد: از اینکه خضر بهعنوان پایلوت طرح نهاد توسعه محله در این ستاد مصوب شد، خوشحال هستم و امیدوارم در اجرای این طرح در قالب بازآفرینی محلات، همچنان گذشته حائز رتبه نخست کشور باشیم.
فرماندار شهرستان همدان با انتقاد از اینکه چرا تغییر سیاستها در طرح بازآفرینی شهری پایدار سریعاً به دستگاههای متولی و نیز ستاد این طرح در هر شهرستان ابلاغ نمیشود، اذعان کرد: امید است در آینده با اجرای طرحهای مطالعاتی، شاهد تغییرات کمتری در این مقوله باشیم؛ زیرا اعمال تغییر هم روند را کند و هم اعتماد مردم را در محلات کمتر میکند. لذا باید سیاست ثابتی برای این طرح درنظر گرفته شود.
وی افزود: از طرفی این تغییرات منجر به اختلال در روند کاری دستگاههای اجرایی خواهد شد، چراکه برای ورود به طرح جدید باید اعتبارات را تصویب کنند که این امر خود زمان طلب میکند.
تعالی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر عملکرد خوب اداره کل راه و شهرسازی در بخش تخصیص قیر رایگان به مناطق طرح بازآفرینی شهری از سوی اداره کل راه و شهرسازی، اذعان کرد: تخصیص این میزان قیر در تسریع آسفالتریزی اینگونه مناطق مؤثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه بنده از شهرداری نیز بابت اهتمام به آسفالتریزی معابر در مناطق بازآفرینی تشکر میکنم، گفت: علیرغم اینکه شهرداری پروژه سنگینی را در بلوار ارم انجام میدهد، با این وجود از خدماترسانی به اینگونه مناطق نیز غافل نبوده است.
فرماندار شهرستان همدان با اشاره به وعده سهماهه اعلامشده از سوی شرکت مجری نهاد توسعه محله در کوی خضر، اذعان کرد: امید است بعد از اتمام این پروژه، با توجه به ظرفیتهای موجود در کوی حصار امام، اجرای این طرح را در آن منطقه شاهد باشیم.
در ادامه معاون معماری و شهرسازی شهرداری همدان نیز با انتقاد از اینکه هنوز ابلاغیه اجرای طرح به این معاونت ارجاع نشده است، گفت: مطمئناً ابتدا باید سازوکارهای قانونی این طرح و نحوه تقسیم کار مشخص شود.
مجید یوسفینوید با تأکید بر اینکه در ابتدای اجرای طرح بازآفرینی شهری، شهرداری متولی اجرای دفاتر تسهیلگری بود اما در طرح نهاد توسعه محله گویی این مهم با تغییر مواجه شده است، گفت: باید برای اجرای هر طرح ابتدا سیاست ثابتی درنظر گرفته شود تا بر اساس آن بتوانیم اعتبارات و بودجه لازم را برای عملیاتی کردن در بودجه شهرداری و دستگاههای متولی درنظر بگیریم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در دو محله حاجی و کبابیان طرح بازآفرینی بعد از اتمام مطالعات طی چند سال اخیر با همراهی دیگر دستگاهها در حال پیگیری است، گفت: از آنجایی که مسئولیت جدارهسازی برعهده اداره کل راه و شهرسازی بود، این امر آغاز شده و در دست پیگیری است؛ لذا در حوزه کفسازی که متولی شهرداری بوده، منتظریم که دستگاههای خدماترسان اقدامات لازم را برای نوسازی و مرمت زیرساخت انجام دهند تا ما بتوانیم با برنامهریزی دقیق در مقوله مبلمان و کفسازی محوطه که قرار است بهصورت سنگفرش اجرا شود، ورود کنیم.
در ادامه نماینده شرکت بازآفرینی شهری ایران با استناد به اینکه در 16 محله کل کشور بهعنوان پایلوت قرار است تأسیس نهاد توسعه محله را داشته باشیم، گفت: در بازآفرینی شهری پایدار یکی از این پروژهها نهاد توسعه محله است که هدف از اجرای آن بهکارگیری ظرفیت و مشارکت مردمی و ایجاد اتاق فکر برای محلههای هدف بازآفرینی از طریق آموزش است.
منصوری با بیان اینکه شاکله اصلی این نهاد مردم هستند و با توجه به نقش شهرداری در هماهنگی برنامههای اجرایی بازآفرینی و مدیریت شهری این نهاد، محوریت آن نیز شهرداری خواهد بود، تصریح کرد: خدماترسانی یکسویه، آسیبهای اجتماعی و بحثهای امنیتی مشکلات پیشروی مناطق حاشیهنشین بهشمار میروند که امید است با تشکیل نهادهای توسعه محلی هرچه سریعتر رفع شوند.
دیگر نماینده شرکت نیز با بیان اینکه نهادهای توسعه محله، نهادهای دولتی و مردم را بسیج کرده و به یکدیگر متصل میکنند، گفت: این مهم یکی از بزرگترین فواید اصلی اجرای طرح است.
صدری در ادامه با اشاره به اینکه اجرای طرح را طی سه و یا چهار ماه در خضر به پایان میرسانیم، تصریح کرد: از آنجایی که کوی حصار امام (ره) نیز دارای ظرفیتهای خاص برای اجرای طرح مذکور است، بنا به صلاحدید ستاد بازآفرینی شهرستان بلافاصله بعد اتمام طرح در این منطقه، در آنجا طرح را اجرا خواهیم کرد.
|